'ABA liga' i u bazenima!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.01.2014.
20:32
Izvor: Sportske.net

Hrvatski vaterpolo savez dao je tamošnjim klubovima dozvolu za takmičenje u regionalnoj vaterpolo ligi u kojoj bi učestvovalo deset najboljih klubova iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske.

Povezane vesti

Jedna od prepreka koje su se našle na putu organizovanja vaterplo Regionalne lige bila je i "rampa" koju je HVS stavio svojim klubovima.

Na današnjoj sednici tog tela doneta je odluka da svi vaterpolo klubovi iz Hrvatske mogu po svojoj želji da se takmiče u vaterpolo regionalnoj ligi u kojoj bi učešće uzeli i najbolji klubovi iz Srbije, Crne Gore i Slovenije.

"Iako je na sednici bilo različitih mišljenja većina je, uz podršku regionalnoj ligi, odlučila da hrvatsko prvenstvo ne sme biti dovedeno u pitanje i da to takmičenje mora zadržati svoju važnost i vrednost", izjavio je u Šibeniku nakon završene tematske sednice podpredsednik HVS Perica Bukić.

To znači da će najkvalitetniji i finansijski jaki klubovi imati priliku da se takmiče u Regionalnoj ligi koja bi mogla da bude pandan onoj košarkaškoj.

"Ta liga bi imala veliki kvalitativni značaj i bila bi zanimljiva kako sponzorima i ulagačima tako i medijima i široj javnosti. Liga bi se formirala po principu kvaliteta, a predlozi idu u smeru da sedam ili osam najboljih klubova direktno ulazi u sastav takmičenja, a dva ili tri kluba kroz dodatne kvalifikacije", kazao je Bukić.

Srbija bi, logično, kao svoje predstavnike trebalo da ima Partizan, Crvenu zvezdu i Radnički ali bi svi detalji oko lige čije je formiranje na pomolu trebalo da budu utanačeni tokom trajanja završnog turnira Kupa Srbije krajem tekućeg meseca.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.