ABA - Mega brani srpske koeficijente!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 16.02.2014.
21:37
Izvor: Sportske.net

Poraz Crvene zvezde Telekom u Zagrebu zakomplikovao je pitanje koeficijenata srpskih i hrvatskih klubova u ABA ligi, pa će duel Mega Vizure i Cibone, koji je na programu u ponedeljak, direktno odlučivati o tome koja će zemlja nakon 20. kola imati prednost

Povezane vesti

Ligaški deo regionalne košarkaške lige ulazi u samu završnicu a poslednji meč 20. kola direktno će odlučivati o tome na čijoj će strani biti prednost po pitanju keoficijenta uspešnosti zemalja koje daju učesnike u ABA ligi.

Srbija je u tekuću sezonu ušla sa četiri predstavnika u ABA ligi, a da li će tako biti i u narednoj sezoni, u mnogome će zavisiti od učinka Mega Vizure u duelu sa Cibonom.

Neuspeh Crvene zvezde Telekom u derbiju sa Cedevitom omogućio je Ciboni da, eventualnim trijumfom u Smederevu, koeficijent uspešnosti preokrene u korist Hrvatske!

Srpski klubovi uoči sutrašnjeg meča u Smederevu imaju koeficijent uspešnosti 11.25, dok hrvatske ekipe imaju minimalni zaostatak i koeficijent 11.

Koeficijent uspešnosti računa se tako što se broj pobeda podeli sa brojem učesnika koji dolaze iz jedne zemlje a situacija je trenutno takva da četiri srpske ekipe imaju 45 pobeda, a tri hrvatske 33.

Koeficijenti nakon nekompletnog 20. kola:
1. Srbija 11.25
2. Hrvatska 11
3. Slovenija 8.5
4. Bosna i Hercegovina 8.5

U slučaju da Cibona u ponedeljak savlada Mega Vizuru, Hrvati će preuzeti prvu poziciju po pitanju koeficijenta uspešnosti, pošto će imati koeficijent 11.33, a Srbija bi ostala na 11.25. Pobeda Mege, sa druge strane, značila bi veliki korak za srpske klubove kojih bi i u sezoni 2014/2015 ponovo bilo četiri!

Podsećamo da će zamlja čiji klubovi ostvare najbolji koeficijent uspešnosti u tekućoj sezoni, u narednoj imati četiri predstavnika u ABA ligi.

Otuda i poziv svima koji su u mogućnosti da u ponedeljak odu u Smederevo, da pruže podršku ekipi Mega Vizure koja se protiv Cibone bori za dobrobit srpske košarke.

Utakmica Mega Vizure i Cibone na programu je u poendeljak od 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.