ABA - Radnički, konačno, 'preplivao' "Moraču"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.02.2014.
22:46
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca srušili su neugodnu tradiciju na gostovanju Budućnosti, pošto su prvi put u istoriji savladali crnogorski sastav u hali "Morača" u regionalnoj ligi.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Poslednji meč subotnjeg dela programa, 20. kola ABA lige, igran je u Podgorici, gde je Budućnost dočekala Radnički iz Kragujevca i doživela prvi poraz od tima iz "srca" Šumadije u hali "Morača".

Radnički je slavio rezultatom 85:79 (28:17, 20:20, 20:18, 17:24) u meču koji je obeležila fantastična igra Marka Brkića i Marka Marinovića.


Kragujevčani su srušili neugodnu tradiciju poraza u hali "Morača" i ostvarili jako važnu pobedu u borbi za opstanak u ABA ligi i poboljšanje koeficijenta srpskih timova u regionalnom takmičenju.

Početak duela Budućnosti i Radničkog obeležila je fenomenalna partija Marka Brkića koji je samo u prvoj četvrtini postigao 13 od 20 poena na večerašnjem susretu. Brkić je ubrzo zatim ušao u problem sa ličnim greškama pa je morao na klupu, ali je njegovu ulogu na parketu preuzeo Marko Marinović.

Iskusni plejmejker predvodio je Radnički tokom druge deonice pa je ekipa Miroslava Nikolića na odmor između poluvremena otišla sa 11 poena prednosti.

Nastavak susreta doneo je fantastičnu seriju Radničkog usled koje su Kragujevčani stvorili 20 poena prednosti u 23. minutu meča! U tom trenutku, košarkaši Radničkog šutirali su za tri poena 11/20, upisavši tako preko 50% uspešnosti iz šuta van linije 6.75.

Pred kraj treće četvrtine Marinović i Brkić ulaze u problem sa ličnim greškama (obojica su imali po 4 penala), što se odrazilo na igru Nikolićeve ekipe.

Budućnost koristi odsustvo dvojice pomenutih i vraća se u meč ali dve vezane trojke Mlađana i povratak Marinovića na parket ostavljaju Radnički na sigurnoj distanci i donose mu osmi trijumf u sezoni!

Najefikasniji pojedinici u ekipi Radničkog bili su već pomenuti Marinović i Brkić. Marinović je upisao 'dabl-dabl' učinak od 24 poena i 12 asistencija, dok je Marko Brkić ubacio 20 poena.

Dvocifren učinak u redovima gostujućeg tima upisao je i Dušan Mlađan koji je postigao 11 poena, ali ne treba zaboraviti ni solidne role Dimića (9p), Lešića (8p) i Balmazovića (8p).

U domaćem taboru blistao je Suad Šehović sa 22 poena, dok je Čedomir Vitkovac postigao 16 poena.

Radnički se nakon večerašnjeg trijumfa nalazi na desetoj poziciji u ABA ligi sa skorom 8-12 a Budućnost bi ovaj poraz mogao da košta borbe za plasman na fajnal-for.

Ne propustite