ABA - Radničkom nedostajao Jaru

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.12.2013.
21:13
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je 10. kolo ABA lige a poslednja dva meča igrana u Laktašima i Smederevu pripala su domaćim ekipama. Mega Vizura je slavila nad oslabljenim Radničkim, dok se Igokea kockala sa Budućnošću ali na kraju ipak slavila.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Mečevima u Laktašima i Smederevu stavljena je tačka na deseto kolo regionalne košarkaške lige. U srpskom derbiju igranom u "Đurđevom gradu" slavila je Mega Vizura koja je iskoristila činjenicu da je Radnički na megdan izašao oslabljen neigranjem svog najboljeg pojedinca u dosadašnjem toku sezone.

Muftau Jaru samovoljno je napustio klub i otputovao za Ameriku a Radnički je bez prvog skakača lige morao da izađe na megdan mladoj ekipi Dejana Milojevića koja je još jednom dokazala da ima ogroman potencijal.

Mega Vizura slavila je minimalnim rezultatom 90:87 (28:20, 22:34, 25:19, 15:14) ali se mora priznati da je tokom većeg dela meča Milojevićev tim imao kontrolu i bio bar za ta tri poena bolji od rivala.

Statistika govori da je Radničkom i te kako nedostajao Jaru jer je Mega imala čak deset skokova više od tima Miroslava Nikolića koji je večeras vezao peti poraz u regionalnoj ligi i sada se nalazi na trećoj poziciji gledano iz perspektive najlošijih timova.

Vasilije Micić bio je u Smederevu nerešiva enigma za Kragujevčane kojima je ubacio 20 poena uz 7 skokova i isto toliko asistencija. Jokić je postigao 15 poena, Dangubić 14, a dvocfen učinak ostvario je i bivši centar Radničkog Ratko Varda (11p).

U ekipi Radničkog najefikasniji su bili Marinović sa 19 i Lešić sa 16 poena ali, kao što je već rečeno, izostanak Jarua bio je više nego očigledan u timu iz "srca" Šumadije.

U poslednjem meču 10. kola Igokea je savladala Budućnost rezultatom 75:68 a trijumf "Igosa" morao je da bude ubedljiviji imajući u vidu da je samo u prvoj četvrtini ekipa iz Laktaša ubaciola 32 poena a primila samo 11.

Nakon deset kola na tabeli vodi Zvezda sa skorom 8-2 koliko imaju drugoplasirani Partizan i trećeplasirana Cedevita. Mega Vizura zauzima sedmu poziciju sa skorom 5-5, dok Radnički hitno mora da se trgne ukoliko želi da se pomakne sa dvanaeste pozicije na kojoj se nalazi sa skorom 3-7.

Tabela

Ne propustite