ABA - Sjajna Mega razbila Cibonu, obradovala i crno-bele!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.02.2014.
22:30
Izvor: Sportske.net

Dvadeseto kolo ABA lige kompletirano je utakmicom između Mega Vizure i Cibone, koju je ekipa Dejana Milojevića posle odlične igre ubedljivo dobila.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Veoma značajnu pobedu izborila je ekipa Mega Vizure, kako za sebe, tako i za srpsku košarku u celini zbog poznate priče o koeficijentima, a i u Partizanu mogu da budu veoma zadovoljni epilogom u Smederevu s obzirom da im je Cibona konkurent za treće mesto na tabeli.

U dopadljivoj utakmici, bogatoj prelepim potezima, Mega Vizura je slavila rezultatom 102:74!

Ovo je osma pobeda Milojevićevog tima u ovom takmičenju, a Cibona je večeras prekinula niz od pet uzastopnih pobeda.

Domaći su i tokom prvog poluvremena imali vođstvo, ali su Zagrepčani u finišu druge četvrtine uspeli da uhvate priključak i na poluvreme odu samo sa pola koša zaostatka - 51:50.

Ali, u nastavku Mega ''dodaje gas'', košarkaši Cibone prosto nisu znali odakle im preti veća opasnost, pa se razlika u korist srpskog tima uvećavala iz minuta u minut.

Poslednja deonica protekla je maltene u egzibicionoj igri Mege, a sve je začinjeno i ''stotkom'', uz konačnih ''plus 28''!

Radović je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 22 poena, Vasa Micić je upisao 18, a Ratko Varda 14 poena uz osam skokova.

U Ciboni, najzapaženiji Šarić i Jagodić Kuridža sa po 19 poena.

Tabela ABA lige posle 20. kola

20 kolo








Ne propustite