ABA - Umorni Kragujevčani poklekli pred ''Metalcima''

Autor: Darko Mitrović
subota 21.12.2013.
20:45
Izvor: Sportske.net

Kragujevački Radnički upisao novi poraz u ABA ligi. U utakmici 13. kola, bodove iz ''Jezera'' odneo skopski MZT.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Opterećeni napornim ritmom utkmica ove jeseni, na dva fronta, košarkaši Radničkog sve teže uspevaju da opravdaju očekivanja navijača.

Očekivalo se da će Nikolićev tim ipak uspeti da pred svojim navijačima savlada MZT, ali se to nije dogodilo - Skopljanci su slavili rezultatom 79:69
.

Prva četvrtina protekla je uglavnom u ravnopravnoj borbi, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u finišu ovog dela igre Radnički je posle koša Birčevića uspeo da stekne četiri poena viška - 21:17.

Ipak, gosti nisu dozvolili Kragujevčanima da se rezultatski odlepe u tim trenucima, već su, naprotiv, oni u drugoj deonici uspeli da nametnu svoj ritam, lako izlazili na kraj sa slabom odbranom Radničkog i na poluvreme otišli uz dvocifrenu prednost - 48:37.

Očekivalo se da će ekipa Miroslava Nikolića u drugom poluvremenu uspeti da odgovori na pravi način. Predvođena Markom Marinovićem i Savom Lešićem je donekle i uspela u tome, jer je sredinom treće četvrtine razlika u korist ''Metalaca'' bila samo tri poena (52:49).

Međutim, domaći nisu imali snage i svežine da nastave tim tempom, veoma loše su šutirali za tri poena (na kraju 7-31), dosta grešili u napadu, što gosti koriste da ponovo dođu do osetnije prednosti.

Do kraja meča, Skopljanci su održavali desetak poena prednosti, pa je Radnički pretrpeo i deveti poraz ove sezone u ABA ligi i ostaće i dalje pri dnu tabele.

Dejvis sa 12, Džons i Lučić sa po 11 poena predvodili su pobedničku ekipu, dok je u Radničkom najefikasniji bio Lešić sa 20 poena, a plejmejker Marinović upisao poen manje.

Dodajmo da je prethodno Krka kao gost savladala Solnok u Mađarskoj sa 63:55, a od 21 čas igraju Budućnost i Mega Vizura.


Ne propustite