ABA - Zvezda ispustila pobedu, derbi u Zagrebu pripao Cedeviti!

Autor: Vladimir Nestorović
nedelja 16.02.2014.
20:41
Izvor: Sportske.net

U susretu dve prvoplasirane ekipe Jadranske lige viđena je velika borba, puno grešaka sa obe strane, a pobedu je odnela domaća Cedevita, konačan rezultat bio je 68:64.

index.hr
index.hr

Povezane vesti

U skladu sa renomeom derbija kola, budući da su se sastale dve ekipe sa vrha tabele, sam start utakmice bio je izjednačen, a u ovom periodu dominirao je Boban Marjanović, koji pokazuje da se polako vraća u sjajnu formu. Nakon izjednačene prve deonice, u naredne dve Zvezda uspeva da napravi osetnu prednost koja je u jednom trenutku bila i dvocifrena.

Domaći su šutirali katastrofalno van linije za tri poena, ali su sjajnom igrom u tranziciji uspeli da se vrate u meč u poslednjoj deonici, kada je posle prednosti Zvezde od 10 poena jednom serijom meč uveden u neizvesnu završnicu.

U finišu su na scenu stupili Amerikanci u dresu Cedevite, Nolan Smit i Alan Rej, i svojim poenima doneli pobedu svojoj ekipi.

U redovima Zvezde pored već pomenutog Marjanovića (14p, 9sk, 6bl) istakao je i Jaka Blažič sa 14 poena, ali ostali nisu odigrali na očekivanom nivou, a posebno je podbacio Ivan Radenović (šut iz igre 1/7, 4 izgubljene lopte).

Što se tiče Cedevite, Nolan Smit je imao nekoliko zaista atraktivnih poteza, a zabeležio je 18 poena, dok je njegov zemljak Alan Rej ubacio 10, i to zanimljivo, sve sa linije za slobodna bacanja, koja je šutirao 10/10. Pored njih dvojice, treba pomenuti i Zubčića, koji je pogodio trojku u trenutku kad se utakmica lomila, kao i 10 poena Bilana.

Crvena zvezda Telekom još uvek nije uspela da pobedi Cedevitu u Zagrebu otkako se ova ekipa takmiči u Jadranskoj ligi, petu godinu uzastopno.

Stanje na tabeli u ovom trenutku je sledeće - vodi Crvena zvezda Telekom sa skorom 16-4, sledi Cedevita sa 15-5, zatim Partizan sa 14-6 i Cibona sa 13-6 (sutra igra sa Mega Vizurom), a kandidati za F4 su i Budućnost i Igokea sa učinkom od 12 pobeda i 8 poraza.

U narednom kolu očekuje nas derbi meč između Crvene zvezde Telekom i Partizana, Cedevita putuje na noge Radničkom, koji je prilično podigao formu u poslednje vreme, a Cibona na svom terenu čeka Krku. Union Olimpija dočekuje Budućnost.

Ne propustite