AEL zaboravljen, Borčani ispraćeni ''sedmicom''!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.08.2012.
21:52
Izvor: Sportske.net

Sjajno drugo poluvreme šampiona Srbije koji je u pohod ka šestoj uzastopnoj tituli krenuo sa više nego ubedljivih 7:0 protiv BSK-a u prvom kolu Superlige. Među strelcima i Lazar Marković i golman Stojković.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Crno-belima je večerašnji meč bio od velike važnosti kako bi koliko-toliko popravili utisak posle loše igre i poraza od AEL-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U tome su na kraju i uspeli...

Na tribinama mali broj navijača, već se čuju prozivke na račun uprave kluba.

Blaga inicijativa Partizana na startu, za sada bez prilika za gol. U osmom minutu obećavajuća akcija crno-belih, na kraju neprecizan šut Kamare sa ivice kaznenog prostora. 

Minut kasnije, sjajna šansa za Zabiju, izašao je sam pred golmana gostiju, ali je šutirao traljavo, pravo u Kovačevića.

I Borčani su nešto kasnije pripretili, Stojković je bio primoran da izboksuje loptu ispred svog gola posle konfuzije u odbrani Partizana.

I konačno, mreža se zatresla u 24. minutu. Partizan je poveo golom štopera Ivanova, koji je umakao pažnji odbrane gostiju i posle dobrog centaršuta Lazara Markovića sa leve strane glavom smestio loptu u donji desni ugao - 1:0!

Crno-beli su nastavili inicijativu, u 36. minutu Aksentijević je šutirao, ali je njegov udarac zaustavio golman Kovačević.

Tri minuta kasnije još bolja prilika za Lazara Markovića. Odlično je sa desne strane centrirao Ninković, ali Marković iz vrlo izgledne pozicije, neometan ni od koga, glavom šalje loptu pored gola. 

Ali, drugo poluvreme crno-beli su sjajno započeli.

U 47. minutu Saša Ilić je posle kornera najpre promašio loptu, a onda iz okreta, iz znatno teže situacije pronašao put lopti u mrežu - 2:0.

Samo minut kasnije na semaforu je već stajalo 3:0. Kontranapad Zabije, slična situacija kao u prvom poluvremenu, ali ovog puta Libijac je nadmudrio golmana Kovačevića.

Odmah zatim kapiten crno-belih izlazi iz igre i traku predaje Nemanji Tomiću koji ga je zamenio od 50. minuta.

Desetak minuta kasnije nova izgledna pozicija za Lazara Markovića, ali sa ivice kaznenog prostora šalje loptu pored gola. Nastavlja se njegov golgeterski post...

Ali zato Nikola Ninković pogađa - 4:0!

Talentovani vezista Partizana iz prve je odlično šutirao sa dvadesetak metara i smestio loptu u donji desni ugao.

Minut kasnije, Zabiju je zamenio Stefan Šćepović.

U 72. minutu najboplja prilika za BSK. Odlična kontra, lopta sa desne strane na kraju dolazi do kapitena Borčana Aleksandra Đukića, koji je potpuno sam ispred Stojkovića, ali je loptu poslao iznad prečke.

Vermezović zatim vrši i treću izmenu, umesto Kamare na terenu je Saša Marković, a odmah zatim Šćepović posle još jednog kornera postiže peti gol za crno-bele - 5:0!

Gosti potpuno demoralisani u ovim trenucima. U 76. minutu Tomić osvaja loptu ispred kaznenog prostora Borčana, ali iz čiste situacije šalje loptu preko gola.

A onda, u 84. minutu i Lazar Marković se konačno upisuje u strelce! Odlična akcija Ninkovića i Volkova, a Marković sa nekih šest-sedam metara šalje loptu u mrežu - 6:0, debakl Borčana u Humskoj...

U samom finišu još i penal za Partizan, uz crveni karton za Stamenkovića!

A sa bele tačke šutira - golman Stojković!

Majstorski izveden jedanaesterac - 7:0 za Partizan, uz ovacije Stojkoviću sa tribina.

Partizan: Stojković, Aksentijević, Volkov, Miljković, Ivanov, Kamara (S.Marković od 73.), Lovre, S. Ilić (Tomić od 51.), Ninković, Zabija (S.Šćepović), L. Marković.

BSK: Kovačević, Milošević, Stamenković, Gegić, Čelebić, Petrović, Nuhi, Jovanović, Savković, Živković, Đukić (Đurđević od 79.).

Ne propustite