Alonso: "Odluka o šampionu na naredne tri trke"

Autor: Beta Beta
četvrtak 20.09.2012.
17:11
Izvor: Beta

Lider u generalnom plasmanu Formule 1 Fernando Alonso iz Ferarija rekao je da ovonedeljna trka za Veliku nagradu Singapura može da bude prekretnica u šampionatu i da može da okonča dominaciju Meklarena iz prethodne tri trke.

Povezane vesti

Uoči predstojeće Velike nagrade Singapura Fernando Alonso poručio je da će se pitanje šampiona rešavati u tokom azijske turneje.

"Tačno je da je Meklaren u dobrom tempu i da su favoriti u nedeljnoj trci posle tri pobede, ali na nama je da unapredimo brzinu i tempo i da vidimo šta možemo da uradimo", rekao je Alonso.

Iz Ferarija su izdvojili trke u Singapuru i naredne dve, u Japanu i Južnoj Koreji kao odlučujuće u sezoni.

"U ove tri trke naš cilj je da pobedimo i uvečamo prednost na 75 bodova u generalnom plasmanu, tako da moramo da pružimo maksimum", rekli su iz Ferarija.

Alonso ima 37 bodova više od prvog pratioca Luisa Hamiltona iz Meklarena, uprkos tome što nije pobedio od Velike nagrade Nemačke uživa relativan luksuz na čelu tabele.

"Nisam pod pritiskom uopšte. Imamo pet ili šest kandidata za titulu i sedam trka do kraja", rekao je Alonso.

"Ja sam verovatno jedini koji može da priušti grešku ili odustajanje, drugi ne mogu", dodao je on.

Vozač Red Bula Mark Veber, koji je osvojio 16 bodova u poslednje četiri trke, rekao je da će se tim vratiti u pobednički ritam.

"Uprkos svemu Red Bul je i dalje vodeći u generalnom plasmanu i verujem da ćemo se vratiti u pobednički ritam do kraja sezone", rekao je Veber.

Velika nagrada Singapura vozi se u nedelju od 14.00.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.