Amela Terzić juniorska vicešampionka sveta!

Autor: Beta Beta
nedelja 15.07.2012.
20:32
Izvor: Beta

Amela Terzić osvojila je danas drugo mesto u finalu trke na 1.500 metara na Svetskom juniorskom prvenstvu u Barseloni, postavila novi seniorski rekord Srbije i ujedno ostvarila B normu za Olimpijske igre u Londonu!

Povezane vesti

Ova 19-godišnja Novopazarka pretrčala je deonicu za četiri minuta, sedam sekundi i 59 stotinki. Ona je u cilj ušla iza nove svetske juniorske šampionke Fet Čepngetič Kipjegon iz Kenije koja je postigla vreme 4:04,96, dok je treće mesto pripalo Etiopljanki Senbere Teferi sa 4:08,28.

Terzićeva je u Barseloni uspela da sruši star rekord Srbije star 22 godine, koji je iznosio 4:08,12, a kojim je Snežana Pajkić 1990. u Splitu postla seniorska šampionka Evrope.

Atletski trener Rifat Zilkić
ocenio je da je srebrna medalja Terzićeve jedan od najznačajnijih rezultata naše atletike i sporta uopšte, pošto je osvojena u izuzetno jakoj konkurenciji.

"Amela je pokazala zašto je dvostruka juniorska prvakinja Evrope i da je najbolja je kada je najpotrebnije. U najatraktivnijoj discilpini i u najjačoj mogućoj konkurenciji došla je do vicešampionske titule i B norme za London", rekao je Zilkić radiju Sto plus.

Srebrna medalja Amele Terzić je drugo odličje za Srbiju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Barseloni, pošto je Marija Vučenović osvojila bronzu u bacanju koplja.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.