Amela Terzić spremna za medalju na EP!

Autor: Beta Beta
četvrtak 06.12.2012.
16:40
Izvor: Beta

Iako ne može da obeća odličje, mlada atletičarka se nada da će se na najbolji način oprostiti od juniorske konkurencije i spremna dočekati duele sa najboljim seniorkama.

radiostoplus.com
radiostoplus.com

Povezane vesti

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić izjavila je danas će na predstojećem Evropskom prvenstvu u krosu u Budimpešti pokušati da ostvari što bolji plasman i tako se oprosti od juniorske konkurencije.

"Ništa se unapred ne zna, ali ću se potruditi da budem što bolja. Maksimalno sam odradila pripreme i pokušaću da sa još troje klupskih drugova opravdam poverenje", rekla je Terzićeva radiju Sto plus.

Ova Novopazarka je na prošlogodišnjem evropskom krosu u Velenju osvojila bronzanu medalju, dok je 2010. godine u portugalskoj Albufeiri zauzela drugo mesto.

"Treninge sam prilagodila deonici od četiri kilometra, za razliku od Svetskog prvenstva na stazi gde sam trčala na 1.500 metara. Ne želim da obećavam medalju, samo znam da ću dati sve od sebe da dođem do dobrog rezultata", kazala je 19-godišnja atletičarka.

Njen trener Rifat Zilkić ocenio je da je Terzićeva najozbiljniji kandidat za visok plasman u reprezentaciji Srbije i da je spremna da se uključi u borbu za zlatnu medalju.

"Tokom leta smo već tempirali formu za jedno veliko takmičenje, a pokušali smo da to napravimo i sada u Ulcinju. Kao i uvek, imamo najvise ambicije i pokušacemo da upotpunimo trofejnu nisku sa evropskih kroseva", rekao je Zilkić.

Trofejni stručnjak je istakao da će najveći konkurenti Terzićevoj biti takmičarke iz Engleske, Rumunije i Ukrajine.

"Amela može i do zlata, ali kros je specifičan. Konfiguracija staze nam je poznata i spremni smo za sve izazove. U jakoj konkurenciji, posebno bih istakao Emeliju Gorecku i Džesiku Džad iz Engleske. One su se posebno spremale za ovaj kros", ocenio je Zilkić.

Zilkić je dodao da ostali reprezentativaci iz novopazarskog kluba mogu da se plasiraju izmedju 30. i 50. mesta.

"Teodori Simović je kros slaba tačka i za nju bi plasman oko 40. mesta bio zadovoljavajući. Mladji seniori Jasmin Ljajić i Muamer Hasanović su prošle godine nastupili u Velenju, pa očekujem da se u jakoj konkurenciji na 8.050 metara plasiraju od 30. do 50. mesta", zaključio je Zilkić.

Evropsko prvenstvo u krosu održaće se u nedelju, 9. decembra, u Budimpešti.


Ne propustite