Anćeloti insistira: "Nisam pogrešio sa Ramosom!"

Autor: Pavle Lazarević
utorak 29.10.2013.
21:04
Izvor: Sportske.net

Italijanski trener uporno tvrdi da je odluka da Serhija Ramosa stavi na mesto veznog fudbalera prava, bez obzira na poraz u 'El Klasiku'.

Povezane vesti

Madriđani su u subotu poraženi na "Nou Kampu" sa 2:1 od svog najvećeg rivala Barselone, u utakmici koju je Serhio Ramos, po prirodi centralni odbrambeni igrač, odigrao na mestu zadnjeg veznog fudbalera.

Trener 'Galaktikosa' je zgob te odluke pod udarom kritika, ali je on u svojim izjavama španskim medijima stao u odbranu svoje taktike.

"Ramos u sredini? Ne mislim da sam kod toga pogrešio. Tačno je da Ramos ranije nije igrao na toj poziciji, ali pre donošenja odluke sam razgovarao sa Serhiom o tome i on je bio voljan da se oproba u sredini."

Po onome što su kamere zabeležile na samom susretu, ne bi se reklo da je Ramos previše uživao na svojoj novoj poziciji.

Anćeloti je još izjavio da ne smatra da je njegov tim odigrao toliko lošu utakmicu, i da, to što je Ramosa stavio u sredinu, nije njegov tim previše orijentisalo na defanzivu jer, kako on kaže, ista bi situacija bila i da je na toj poziciji igrao Iljaramendi.

Trofejni stručnjak je rekao da, ukoliko bi mogao ponovo da sastavlja tim, da bi ponovo uradio isto.


Iako Anćeloti ističe da ih njegova odluka nije koštala utakmice, on priznaje da je kao trener, on taj koji je u krajnjoj liniji odgovoran za poraz, i da je na njemu da ispravi nedostatke u igri svog tima.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.