Antić neprikosnoven, Miha na dnu selektorske lestvice

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.11.2013.
11:17
Izvor: Sportske.net

Dojučerašnji selektor reprezentacije Srbije nalazi se pri dnu lestvice na kojoj su rangirani najuspešniji fudbalski stručnjaci koji su vodili "A" selekciju od raspada SFRJ.

Povezane vesti

Siniša Mihajlović završio je svoju epizodu sa reprezentacijom Srbije i danas će biti predstavljen u Đenovi kao novi trener Sampdorije.

"Orlovi" su pod Mihajlovićevom komandom odigrali 19 utakmica a bivši reprezentativac Jugosalvije svrstao se učinkom na samo začelje rang liste najuspešnijih stratega koji su sedeli na klupi "A" selekcije od raspada SFRJ.

Miha je na 19 utakmica ostvario 7 pobeda, 4 remija i 8 poraza što je 43.8% uspešnosti. Lošiji procenat od Mihajlovića imaju jedino Dejan Savićević, Milovan Đorić i Miroslav Đukić ali su sva trojica kraće obavlja ulogu selektora i na manje mečeva od Mihe.

Prvo mesto drži neprikosnoveni Radomir Antić sa 17 pobeda, 3 remija i 8 poraza na 28 utakmica, koliko je vodio selekciju Srbije.

Milan Živadinović je drugi ali samo zbog činjenice da je reprezentaciju vodio 6 puta pa je na tih šest utakmica ostvario učinak od tri pobede, dva remija i jednog poraza.

Najveći broj mečeva tadašnja SR Jugoslavija igrala je pod "dirigentskom palicom" Slobodana Santrača, čak 43. Sa Santračem na klupi Jugoslavija je ostvarila 26 pobeda, 10 remija i 7 poraza. Santrač je devedesetih uspeo da sa Jugoslavijom izbori plasman na SP u Francuskoj i EP u Holandiji i Belgiji što je najveći uspeh u odnosu na sve one koji su prodefilovali kroz reprezentaciju od 1991. godine.

Miroslav Đukić neopravdano se našao na dnu selektorske lestvice ali samo zbog toga što je Srbiju vodio na pet utakmica u kojima su ostvarena dva remija i tri poraza.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.