Atletiko - Još četiri koraka do titule!

Autor: Boban Filipović
petak 18.04.2014.
22:23
Izvor: Sportske.net

Veoma važnu pobedu izvojevali su puleni Dijega Simeone protiv Elćea na svom terenu, učvrstili su se na čelu Primere, a njihovi pratioci Real i Barsa imaće imperativ pobede u svojim mečevima 34. kola.

Beta/AP Photo/Gabriel Pecot
Beta/AP Photo/Gabriel Pecot

Povezane vesti

Premijera 24. kola Primere odigrana je na 'Visente Kalderonu', gde je Atletiko Madrid teže no što se očekivalo došao do bodova protiv Elćea.

Iako su 'Jorgandžije' važile za aspolutne favorite u ovom duelu, otpor žilavih gostiju slomljen je tek u 72. minutu.

Čovek odluke bio je brazilski štoper Miranda, koji je tada doveo Ateliko u vođstvo, pošto je bio najviši u skoku posle jednog kornera.

Elće je imao zrelije prilike u prvom delu igre, ali Sapunaru i Karles Gil nisu našli pravi način da matiraju Kurtou.

Stvari na terenu se menjaju u nastavku, Atletiko na startu dobija penal, ali golaman gostiju Manu Erera čita Davida Vilju.

Mnogi su pomislili da bi ovaj promašaj mogao da demorališe Simeoneovu četu, ali ona je pomenutim golom Mirande uspela da povede, bez da pre toga stvori veću šansu za gol.

Dijego Košta je dva minuta pre kraja imao priliku da posle sjajnog solo prodora overi trijumf, ali Erera sjajno interveniše.

Ipak, u prvom minutu sudijske nadoknade, još jedan penal za domaće, Sapunaru je zbog starta dobio drugi žuti karton, loptu na kreč stavio Dijego Košta i postavio konačnih 2:0.

Golove možete videti ovde.

Ne propustite