Atletiko za korak bliži ostvarenju sna!

Autor: Janko Glavonjić
subota 29.03.2014.
21:53
Izvor: Sportske.net

Igrači Atletiko Madrida bili su bolji od svojih imenjaka iz Bilbaa. Rezultat je bio 1:2 (1:1), ali treba napomenuti da je sudija možda i oštetio domaću ekipu u 81. minutu, kada je mogao da dosudi jedanaesterac.

Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Početak meča nije bio obećavajući za lidera na tabeli.

Muniain je već u šestom minutu doveo Bilbao u vođstvo. Duga lopta San Hozea verovatno je bila upućena Adurizu, koji nije uspeo da je primiri, ona je otišla ka golu Kurtoe i očekivalo se da je golman Madriđana "pokupi". Ipak, Muniain je pratio let lopte, iskoristio svoju neverovatnu brzinu, stigao do nje pre golmana gostiju i sjajnim lob udarcem doneo veliku radost domaćinu.

Madriđani su odgovorili u 14. minutu. Po ko zna koji put ove sezone, Koke je poslao fantastičnu loptu ka Košti, on je izašao sam ispred Iraizoza, ali je golman Bilbaa sjajno reagovao i odbranio njegov udarac.

Ipak, 8 minuta kasnije, nije bilo greške najboljeg strelca Atletiko Madrida. Jedno neprecizno i prvenstveno neoprezno dodavanje igrača Bilbaa Košta je presekao, "stuštio" se ka šesnaestercu domaćih i ovoga puta nije bilo pomoći. Sjajni centarfor prosto je otresao štopere San Hozea i Laportea i nije dao priliku Iraizozu da mu skine drugi zicer - 1:1.

Od sjajnog gola Muniaina i jedne kontre u kojoj je izostao završni pas, gosti su potpuno preuzeli inicijativu. Garsija je propustio sjajnu šansu da donese prednost Atletiku u 35. minutu, ali mu se revanširao Susaeta sa druge strane samo minut kasnije, pošto je njegov udarac glavom pored Kurtoe koji je otišao u prazno, promašio metu.

Do kraja prvog dela igre nije bilo više prilika, a drugo poluvreme počelo je sjajnom prilikom Košte. Ponovo je Koke bio "paker", a Košta je bio za malo neprecizan.

U 52. minutu De Markos je imao šansu za Bilbao posle jako loše intervencije odbrane Madriđana, ali im je fudbaler domaćih vratio istom merom - jako lošim šutem iz izgledne pozicije.

U 55. minutu Madriđani su došli do vođstva. Možda i najbolji igrač susreta Koke izvukao je jedan napad koji nije puno obećavao. U jednoj gužvi na 30-ak metara od gola, došao je do lopte, prevario fudbalere Bilbaa koji su ga okruživali i odložio loptu Luisu na levom krilu. Zatim se sprintom uputio u šesnaesterac, došao je pravovremeni centaršut koji je Koke glavom sproveo u mrežu.

Od tog trenutka gosti su težili da "smire" igru i sačuvaju prednost, što su i uspevali. Bilbao je preuzeo posed lopte, ali iz tog poseda nisu proizašle velike prilike, sve do 81. minuta, kada je Tokero posle starta Turana pao u šesnaestercu. Na usporenom snimku se videlo da je Turčin možda startovao na loptu, ali nije bio ni blizu da je pokupi i oborio je napadača domaćih, pa je sudija napravio očiglednu grešku.

Samo minut kasnije, Kurtoa je uspeo da odbrani fantastičnu priliku Adurizu. Tokero je ušao u 78. minutu i za 5 minuta napravio "rusvaj" u odbrani Madriđana, poslao je sjajnu loptu do svog kolege u napadu, on je odlično šutirao glavom, ali je Kurtoa pokazao zašto je jedan od najcenjenijih golmana u ovom trenutku i izboksovao loptu iznad prečke.

U 86. minutu Laporte je dobio drugi žuti karton zbog starta nad Košti, koji je uspeo da doda loptu Rodrigezu, koji je bio u jako izglednoj prilici. Ipak, sudija je prekinuo igru da bi pokazao drugi žuti karton fudbaleru Bilbaa.

Do kraja meča nije bilo većih prilika i Atletiko Madrid je mirno priveo utakmicu kraju.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite