Babarogić: ''Osećam se ponekad kao ikebana...''

Autor: Darko Mitrović
petak 13.07.2012.
21:30
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Posle ''pretećeg tona'' Tomislava Karadžića, kojim se obratio Zajednici superligaša po dobijanju novog mandata na čelu FSS, ispred Zajednice oglasio se Branimir Babarogić, koji nije baš siguran da će se zahtevi Karadžića ispoštovati.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Predsednik Zajednice superligaša Branimir Babarogić objašnjava da Karadžićev zahtev da članovi tog tela budu predsednici svih klubova nije novost, da se o tome razgovaralo i ranije, ali da o tome ne odlučuje FSS, već klubovi.

''Nije loše videti za stolom 16 predsednika klubova, dobilo bi se time na autoritativnosti samih sednica... Ja ću na prvoj narednoj sednici izneti na glasanje Karadžićev predlog, pa ćemo videti šta će klubovi da kažu'', ističe Babarogić.

On podseća i da je Zajednica klubova Superlige članica evropskog udruženja liga EPFL i daUEFA ne samo da brani, već podstiče udruženja profi liga na što samostalniji rad i manju zavisnost od Saveza.

''Za mesec dana ćemo održati sastanak Zajednice, pa ćemo kao organizacija imati jasniji stav povodom promena koje želi da nametne FS Srbije'', izjavio je Babarogić.

Inače, Babarogiću već u septembru ističe mandat, pa se postavlja pitanje da li ima želju da ostane na funkciji i u novom mandatu.

''Ne znam da li ću se kandidfovati... Osećam se ponekad kao ikebana, jer prenosim stav baze, a ne lični. Karadžićev predlog da UO sačinjavaju samo predsednici ima i pozadinu u ličnim ambicijama nekih čelnih ljudi klubova koje interesuje fotelja Zajednice kako bi automatski bili potpredsednici Saveza'', zaključuje Babarogić.


Ne propustite