Bajern i Oktobarfest

Autor: Đorđe Đokić
petak 27.09.2013.
14:20
Izvor: Sportske.net

Posebna nedelja u Minhenu. Održava se Oktobarfest, za Bajern obično deo sezone koji donosi probleme. Za navijače, zabava je zagarantovana.

Povezane vesti

Nemačka liga je sve zanimljivija. Bajern je dominantan, Dortmund mu pravi probleme, a navijači ispunjavaju stadione do poslednjeg mesta i uglavnom su zadovoljni onim što vide.

Ova nedelje je u Minhenu međutim posebna. Počinje OktobarFest i sve ono što on donosi. Reke piva pre svega.

Zanimljivo je da Bajern nije baš uspešan kao obično u dane velikog festivala. Evo i nekih zanimljivih statističkih podataka.

Bajern je pobedio u samo 64% mečeva koji su odigrani u vreme festivala u Minhenu, što je dosta, ali i značajno manje od 74% pobeda u mečevima koji su odigrani van tog perioda. Kladioničari bi posebno trebali da obrate pažnju na taj podatak.

Naravno, Gerdu Mileru, Oktobar Fest nije smetao. On je najbolji strelac Bajerna, postigao je čak 21 gol u utakmicama koje su odigrane u tom periodu.

Prošle godine je na Oktobar Festu popijeno oko 6.9 miliona litara piva i pojedeno 111 bikova. Festival je posetilo 6.5 miliona ljudi. Ove godine očekuje se obaranje rekorda.

Uprkos tolikoj ponudi piva, utakmice su posećene, a broj poseta stadionima u vreme održavanje festivala u Minhenu je i do 30% veći nego inače.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.