Bajko osporava titulu crno-belih

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 07.05.2012.
11:39
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde tri puta su ovog proleća savladali večitog rivala i na taj način prekinuli četvorogodišnju dominaciju crno-belih u derbijima. Tim iz Humske ponovo je osvojio titulu ali za Bobana Bajkovića šampion je Crvena zvezda.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ni ove godine u Ljutice Bogdana neće stići trofej namenjen osvajaču nacionalnog šampionata Srbije u fudbalu. Petu godinu za redom on će ostati u vitrinama kluba koji se nalazi na drugoj strani brda ali golman Zvezde ne smatra da je sve u nazivu prvaka. Za njega su pobede u derbiju ove sezone jasan pokazatelj da je Zvezda bolji tim.

"Za mene smo mi prvaci, a ne Partizan. Tri puta smo ih dobili za mesec i po dana i dokazali da smo najbolji tim u zemlji. Puno mi je srce" rekao je za "Alo" Boban Bajković.

U taboru crno-belih i nakon 142. derbija lamentirali su zbog nedostatka sreće i činjenice da lopta nikako neće u gol Zvezdine "jedinice" iako je stvoreno mnogo šansi.

Popularni Bajko ne sumnja u svoj kvalitet i odbacuje slučajnost kao najbitniji faktor što za poslednjih 280 minuta u duelima sa Partizanom nije vadio loptu iz mreže.

"Čujem da ponovo pričaju kako su bili bolji... Ali nije dovoljno samo napraviti šansu, mora i da se iskoristi. Ne mogu ja sve ono slučajno da odbranim, kao što oni pričaju. Samo neka misle da smo ih slučajno pobedili. Ja sam ubeđen da opet igramo danas i sutra i kad god hoće - da bismo to ponovo uradili" zaključio je Bajković.

Crvena zvezda će do kraja šampionata odigrati još dva meča. Prvi na svom terenu sa ekipom Rada, a onda će uslediti još jedan derbi sa posrnulom Vojvodinom. Taj susret igraće se na "Karađorđu."

Ne propustite