Bane: "Đoković je definicija šampiona"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.07.2013.
23:40
Izvor: Sportske.net

Srpski fudbalski internacionalac Branislav Ivanović bio je pun utisaka nakon gala večere koju je u Londonu priredila "Novak Đoković Fondacija". Bane je priznao da je prvi teniser sveta odavno pokazao šta znači biti pravi šampion i ambasador zemlje pod čij

Povezane vesti

"Fondacija Novak Đoković" sakupila je početkom nedelje više od milion funti za pomoć deci u Srbiji a gala večeri u Londonu prisustvovao je i Branislav Ivanović sa suprugom Natašom.

Fudbalski internacionalac koji brani boje Čelsija imao je samo reči hvale za svog domaćina u Londonu, istakavši da je Novak Đoković odavno prerastao i zemlju iz koje dolazi i sve uspehe koje jedan profesionalni sportista može da ostvari tokom karijere.

"Novak je svojim ponašanjem na Vimbldonu i uopšte na svetu, možda prerastao i sve što može jedan sportista da uradi tokom karijere. Možda je i veći ambasador Srbije od svih nas zajedno. Uradio je nešto što, stvarno, vredi mnogo više od nekih stvari koje se dešavaju u našoj zemlji. Menjanje slike i svesti jednog naroda u pozitivnom smeru je izuzetna stvar" rekao je Ivanović za "Novosti".

Bane Ivanović, za razliku od Nemanje Vidića, nije mogao uživo da prati mečeve Novaka Đokovića na Vimbldonu ali je svojim prisustvom na donatorskoj večeri u Londonu pokušao da se iskupi.

Nakon interesantnog okupljanja srpskih sportista u Londonu Bane je konstatovao da je Đoković definicija šampiona i da Srbija mora da bude ponosna na njega.

"Mislim da je najveći pobednik onaj koji je u porazu dostojanstven, a on je to pokazao. Ne samo to, mislim da je pokazao svetu šta znači biti pravi šampion" zaključio je desni bek Čelsija.

Kapitena reprezentacije Srbije očekuju pripreme za predstojeću sezonu u kojoj će dobiti priliku da sarađuje sa još jednim velikim imenom fudbala i sporta uopšte, Portugalcem Žozeom Murinjom.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.