Barcelona kaputt!

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.05.2013.
22:50
Izvor: Bojan Jovanović Figo

Sve mogu da shvatim, da ispadneš od nemačkog vicešampiona, da završiš svoje učešće u najprestižnijem evropskom takmičenju, ali da primiš sedam golova i da ne postigneš nijedan, to je stvarno sramota, izgleda da je došao kraj jedne ere...

Povezane vesti

Iako sam verovao da će Real Madrid ispuniti cilj koji su zacrtali pre početka sezone, "la decima" će otići u nemačke ruke.

Za razliku od Madriđana koji su dostojanstveno ispali iz polufinala Lige šampiona, Katalonci su se poprilično obrukali u duelu sa vicešampionima Nemačke (još uvek nisu dobili pehar).

Kraj dominacije španskih klubova u Evropi jednostavno je morao da usledi, ničija nije do zore gorela, ali da se Mesi i kompanija ovako osramote, zaista se nisam nadao. 

Očigledno je da fudbal "ja tebi, ti meni" tzv. tiki-taka nije više toliko delotvoran kao ranije, pa će čelnici kluba iz španske pokrajine morati da promene stil igre, a pre svega trenera.

Tito Vilanova je ljudina, čovek koji daje život za svoj klub, grad, pokrajinu, ali jednostavno nije u stanju da sedi na klupi Katalonaca.

Titu treba dati počasnu funkciju u klubu, a na klupu dovesti nekoga ko ima drugačiju viziju, viziju koja nije u skladu sa učenjima La Masije. I pre blamaže u dvoboju sa Bavarcima, videlo se da Barsina igra više ne pije vodu, na jedvite jade su izbacili Milan, koji nije ni bleda senka onog Milana koji je harao Evropom, a potom su na gol u gostima u susretu sa Zlatanom i drugovima uspeli da izbore polufinale LŠ.

Možda se varam, ali čini mi se da na scenu izlazi novi fudbalski poredak na čelu sa Bajernom iz Minhena. Barsina dominacija je prošlost, ali svaka im čast na svemu što su učinili jer su u 21. veku dokazali da se fudbal ne igra samo mišićima, već i mozgom.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.