Barsa promovisala nove dresove!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.05.2013.
10:41
Izvor: Sportske.net

Šampion Španije promovisao je dve nove garniture dresova, a najveća inovacija je to što će rezervna garnitura biti u bojama katalonske zastave!

Povezane vesti

Šampion Španije za sezonu 2012/2013 promovisao je jutros dve garniture dresova za narednu sezonu. Kao i do sada, kompanija "Nike" je izradila komplete dresova a došlo je do većih promena u odnosu na prethodne sezone.

Najveća je ta što će garnitura za mečeve koji se igraju u gostima biti u bojama katalonske zastave, dok je garnitura rezervisana za mečeve koji se igraju na "Nou Kampu" slična prethodnoj, uz manje promene.

Kada su u pitanju dresovi za mečeve koje Barselona igra kao domaćin, dizajn je sličan onom dosadašnjem. Vertikalne šire pruge u plavoj i crvenoj boji biće nešto bleđe no ranije. Kragna će biti žuta a sa unutrašnje strane biće katalonska zastava. Šorts je plave boje.

Barselona dres

Takođe, na kragni će biti ispisane dobro poznate reči "Mes que un Club".

Rezervna garnitura, ili garnitura za mečeve koje Barselona igra kao gost, doživela je ogromnu transformaciju, jer je prvi put u istoriji sačinjena kombinacija boja sa katalonske zastave. Šorts je žute boje sa crvenom trakom sa strane.

Barselona dres

Pored svega pomenutog, valja istaći da je kompanija "Nike" promovisala revolucionarnu tehniku izrade dresova od recikliranog poliestera.

Svaka garnitura biće sačinjena od najviše 13 plastičnih flaša  i neće biti teža od 150 grama, što je 23% manje nego ranije. Uz to, izdržljivost dresova povećana je za 20% kao i njihova elastičnost. Dresovi Barselone izrađeni su u liniji "Nike Dri.Fit".

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.