Barselona može biti samo jedna

Autor: Vladimir Danilović
petak 13.09.2013.
12:24
Izvor: Sportske.net

Barselona, kao i svi ostali veliki klubovi pokušavaju da što više novca zarade prodajom proizvoda sa logoom i imenom tima, ali su u Ekvadoru naišli na neočekivan problem.

Povezane vesti

Nije tajna da Barselona, kao i svi ostali veliki klubovi dosta novca zarađuju od navijača širom sveta, koji ne štede novac kako bi kupili suvenir svog omiljenog kluba.

Iz ovog razloga, Barselona pokušava da registruje svoju marku u svim zemljama sveta, kako bi na najbolji mogući način zaštitila svoj brend.

I sve je po Barselonu išlo kako treba, dok pravnici tima nisu stigli do Ekvadora. U ovoj zemlji nisu uspeli da registruju svoj brend, jer već postoji ekipa koja je to uradila, a to je Barselona de Gvajakil, koja igra u prvoj ligi Ekvadora.

Barselona nije uspela da zaštiti svoj logo i brend u ekvadorskim institucijama, jer je njihova molba odbijena. Kao razlog je navedena činjenica da već postoji klub sa istim bojama, imenom, i koji ima svoju trgovačku marku.

Videćemo na koji će način Barselona pokušati da preskoči ovu prepreku, jer čisto sumnjamo da će stvari ostaviti onakvim kakve jesu.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.