Bećirović: "Srbija favorit, ali nema predaje"

Autor: Beta Beta
nedelja 31.08.2014.
21:04
Izvor: Beta

Selektor Irana Mehmed Bećirović prepustio je ulogu favorita u sutrašnjem meču reprezentaciji Srbije ali je poručio da se njegova selekcija neće predati unapred.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Selektor košarkaša Irana Mehmed Bećirović rekao je danas da je Srbija favorit u predstojećem meču na Svetskom prvenstvu, ali da se njegova ekipa neće predavati jer želi da pokaže da ume da igra košarku.

"Mi smo još pazadi. Azijska košarka je još pozadi u odnosu na evropsku i američku, ali trudimo se da svaku utakmicu igramo maksimalno i da pokažemo svetu da znamo da igramo košarku i u Iranu. Srbija je mnogo jači protivnik od nas, favorit je, ali se nećemo predavati. Srbija je favorit", rekao je Bećirović novinarima u Granadi.

Košarkaši Irana izgubili su danas od Brazila sa 79:50 u drugom kolu Grupe "A" Svetskog prvenstva, dok su juče poraženi od domaćina, selekcije Španije sa 90:60.

Meč trećeg kola šampionata u Španiji između Irana i Srbije igra se sutra.

"Srbija je imala problema, pošto su (Miloš) Teodosić i (Nenad) Krstić bili povređeni. Ta dva igrača mnogo znače timu ako su u punom ritmu, ali selektor Đorđević očekuje da se tokom turnira digne njihova forma. To je otežavajuća okolnost za Srbiju, ali ostali igrači igraju dobro, igraju dobro odbranu", kazao je Bećirović.

Srbija je, posle startne pobede nad Egiptom, izgubila danas u neizvesnoj završnici od Francuske sa 73:74.

"Danas je bilo malo nesreće na kraju, sudili su taj faul, ali to je košarka...", dodao je selektor Irana.

Na novinarsko pitanje da li očekuje da izabranici Aleksandra Đorđevića budu nervozni u sutrašnjem meču koji može biti i odlučujući za prolazak grupe, Bećirović je naveo da je moguća tenzija u redovima Srbije.

"Mi nismo opterećeni tim (prolazom dalje), ali će igrači Srbije možda osetiti tenziju. Nama nije prioritet da uđemo medju 16, mi imamo i kasnije azijsku olimpijadu koja nam je jako bitna i koja startuje odmah posle SP", rekao je Bećirović.

Duel Irana i Srbije na programu je sutra od 15.30.

Ne propustite