Belineliju trojke, Vol kralj zakucavanja!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 16.02.2014.
09:57
Izvor: Sportske.net

Drugo veče Ol-Star vikenda mnogima i najzanimljive, Italijan iz Sparsa odbranio čast Evrope, Vol iz Vašingtona impresionirao i samog Dominika Vilkinsa svojim zakucavanjem. Pogledajte i kako je Kris Boš pogodio sa pola terena!

Beta/AP Photo/Bill Haber
Beta/AP Photo/Bill Haber

Povezane vesti

Skils čelendž, odnosno takmičenje u veštinama, donelo je dosta uzbuđenja i više nego tesan rezultat. Demijem Lilard i Trej Burke su uspeli da Zapadu donesu trijumf za desetinu sekunde. Toliko su bili brži od kolega sda Istoka koje su predvodili verovatno dva najbolja rukija ove sezone Karter Vilijams i Oladipo. Ovo je bio novi format, timovi sastavljeni od po četvorice igrača, umesto individualnih takmičenja, ako možemo da izdvojimo nekoga, Burkeova brzina je možda bila presudna.



U zakucavanjima je slavio Džon Vol. On je dobio najviše glasova na socijalnim medijima, u najatraktivnijem potezu večeri, preskočio je maskotu Vizardsa i zakucao posle okreta. Nakon toga je konstatovao da mu je pobedu donela činjenica da je bio originalan.

I sudije su bile impresionirane, a legende poput Medžika Džonsona, Irvinga i Dominika Vilkinsa sigurno nije lako oduševiti.

Inače takmičenje je održano po starom sistemu, eliminacijama, košarkaši Istoka su dominirali, Pol Džordž je dobio Harisona Barnsa iz Golden Stejta, dok je prošlogodišnji šampion Terens Ros eliminisao Demijena Lilarda čoveka koji učestvuje na pet događaja ovog vikenda. Vol je u kvalifikacijama izbacio Bena Lemora iz Sakramenta i naterao Dominika Vilkinsa da dugo vremena nije video bolje zakucavanje. Lemor je inače preskočio Šaka O'Nila koji je sedeo na stolici, ali nije pomogli.



U šutiranju trojki je pobedu odneo Marko Belineli. On je u napetom finalu savladao Bredli Bila posle taj brejka. I jedan i drugi su finale završili sa po 19 poena, ali je u ponovljenoj rundi košarkaš San Antonija ispalio 24 poena, rival na 18. Ovih 24 su najbolji rezultat večeri, računajući sve runde.



Održano je takmičenje u kojima su učestvovale legende, aktivni košarkaši i košarkašice, šutiralo se sa raznih pozicija, između ostalog i sa pola terena. Upravo je Kris Boš svom timu doneo pobedu nad Durantom i njegovom ekipom, pogodio je sa pola.

Imao je taktiku.

"Zatvoriš oči, baciš i moliš se", rekao je košarkaš Majamija.



Ol Star vikend u Nju Orleansu se završava večeras, na programu je naravno meč između selekcija Zapada i Istoka koji počinje u 2 časa posle ponoći.

Ne propustite