Benfika i lisabonski Srbi slave drugi ovosezonski trofej!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 07.05.2014.
23:30
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Benfike savladali su Rio Ave u finalu portugalskog Liga Kupa čime je obezbeđen drugi od četiri moguća trofeja u sezoni na izmaku. Finalni meč igrao je samo jedan Srbin, Lazar Marković.

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Nakon što su nedavno proslavili 33. titulu u portugalskom šampionatu, fudbaleri Benfike nastavili su pohod na "kvartet" trofeja koji im se našao na dohvat ruke zahvaljujući sjajnim partijama u sezoni na izmaku.

Šampion Portugala večeras je savladao Rio Ave u finalu Liga Kupa rezultatom 2:0 (1:0) a jedan od aktera finalne utakmice bio je i naš Lazar Marković.

Takmičenje koje pre svega nosi prestiž Benfika je osvojila zahvaljujući golovima koje su postigli Rodrigo u 41. i Luisao 78. minutu susreta.

Srpski internacionalac Lazar Marković proveo je svih 90 minuta na terenu a Žorž Žesus nije štedeo Markeca zbog činjenice da bivši fudbaler Partizana nema pravo nastupa u finalu Lige Evrope zbog isključenja koje je zaradio na revanš susretu polufinala tog takmičenja.

Benfiki i Rio Ave još jednom će se sastati do kraja maja u finalu nacionalnog Kupa Portugala a tada će poraženi tim imati priliku da se revanšira lisabonskim "Orlovima".

Mnogo je izvesnije, međutim, da će Benfika tada jurišati na još jedan trofej ali treba imati u vidu i to da će sada sva pažnja šampionskog sastava iz prestonice Portugala biti usmerena na pripremanje za finale Lige Evrope koje se 14. maja igra na "Juventus Areni" u Torinu.

Protivnik Benfike biće ekipa Sevilje.

Ne propustite