Benfika navija za Vošu protiv Burse

Autor: Miloš Marković
utorak 06.08.2013.
23:15
Izvor: Sportske.net

Portugalski tim je najavio dolazak na revanš meč kvalifikacija za Ligu Evrope koji Vojvodina igra u Turskoj protiv Burse.

Povezane vesti

Delegacija novosadskog kluba je tokom minulog vikenda boravila u Portgalu, gde je napravljen još jedan korak ka realizaciji poslovno-tehničke saradnje sa ekipom Benfike.

"Imali smo brojne sastanke, čime smo praktično otvorili vrata budućoj poslovno-tehničkoj saradnji između Benfike i Vojvodine. Imali smo priliku da se na licu mesta uverimo u to da u Lisabonu dosta toga znaju o nama i našim igračima, obzirom i da za taj tim nastupaju Matići, Sulejmani, Đuričić, Mitrović i Marković.", rekao je po povratku u Novi Sad predsednik Novosađana Balša Butorović, a prenosi zvanični sajt kluba.

Saradnja koja je na pomolu, mnogo toga će u budućnosti doneti ekipi Vojvodine.

"Ukoliko sve bude onako kako želimo, to bi značilo da će naši najtalentovaniji mladići odlaziti na školovanje u Lisabon, a mi bismo imali koristi kroz to što bi nam Benfika ustupala na pozajmicu fudbalere koji ne mogu da se izbore za minute u njenoj seniorskoj ekipi.", rekao je Butorović i dodao da će Vojvodina čak imati i prava na deo od transfera tih igrača kada kasnije budu napiuštali redove portugalske ekipe.

Uz to, Benfika će u budućnosti imati i pravo preče kupovine igrača iz Novog Sada koji budu zanimljivi tržištu, te će korist od saradnje biti uzajamna.

Da su uspostavljeni dobri odnosi sa Benfikom, govori i informacija da će delegacija portugalskog tima boraviti u Turskoj gde će pružati podršku Novosađanima u pokušaju da se izbore za prolaz u naredno kolo kvalifikacija.

"Doći će da bi pratili meč i pružili podršku  našem timu, čime se i najavljuje skoro potpisivanje sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji."
, istakao je prvi čovek Vojvodine.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.