Beton - Bajern, Porto, Bolton i Reksam

Autor: Milovan Longinov
utorak 24.01.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Koji su fiksevi kola?

Povezane vesti

2611 Porto - Academica Viseu 1 (1.15)

 Polufinale Liga kupa, Portou ne ide u prvenstvu, titula je daleko, ovo je šansa za trofej, meč se igra na neutralnom terenu u Leiriji gde će naravno "Zmajevi" imati mnogo više navijača, pa je teško videti neki drugi ishod osim pobede domaćina. Vizeu je savladao Boavištu u prethodnom kolu, no ovo je drugi nivo kvaliteta, gigant će biti jako motivisam. Zanimljivo da ovi timovi igraju i u nacionalnom kupu u februaru, tada i to u "Zmajevom gnezdu". Pre tri godine su je ekipa Akademika koju vodi legenda Portoa, nekadašnji štoper Žorž Košta uspela da u kupu, igrale su se dve utakmice zaustavi favorita, bilo je 1:1 u prvom meču, ali su glatko izgubili revanš. Ovde zaista teško da mogu da pariraju, tim je što je kod Portoa imperativ, bitno je osvojiti trofej jer je šampionat u magli.

1418 Bayern - Koln 1 (1.20)

Iako "Jarčevi" stižu u Bavarsku nakon što su Verderu spakovali sedam lopti u mrežu, čini se da Bajern neće propustiti šansu. Nisu pobedili u petak na startu proleća, imali su vođstvo u Lajpcigu, ali nisu ni zaslužili trijumf. Ipak kod kuće Bavarci su mašina, prepustili su samo četiri boda, pa je teško verovati da Keln može da napravi iznenađenje. Tradiciju bolje da ne gledaju, poslednji put nisu izgubili od Bajerna još 2016. godine, u poslednjih deset godina, imaju taj jedan remi i 14 poraza. Ni ranije nije bilo puno bolje, dominacija najveće nemačke ekipe. Oba tima imaju dosta povreda, ali domaćin ima mnogo dužu klupu i alternative, pa je i to otežavajuća okolnost za goste iz Vestfalije.

7916 Bolton - Forest Green 1 (1.46)

Sa "Veganima" ništa novo, nastavili su da gube, dobio ih je Milton Kejnz, teško da poslednjeplasirani tim treće lige može da odoli "Troterima". Ovaj mali klub već deluje kao zreo za povratak u četvrtu ligu, ovo je preveliki zalogaj za "zeleno selo" iz Gločestera. Bolton je čitave sezone u top pet, teško će do direktne promocije, ali baraž je uvek šansa. Ova ekipa je jedna od najboljih domaćina u ligi (uz neprikosnoveni Plimut naravno), tradicionalno igra dobro kod kuće, teško primaju golove i to bi moglo da presudi. Forest Grin je iznenadio Bolton u prvom delu šampionata, ali u kakvoj su formi (bod u šest mečeva) ne piše im se dobro protiv Vonderersa koji predvode sjajni Severni Irci Konor Bredli i najbolji strelac tima, Dion Čarls.

7883 Gateshead - Wrexham 2 (1.46)

Gejtshed je još samo jedna stanica za bogate Velšane podržane holivudskim novcem. Odmarali su za vikend, imali vremena da saberu utiske od pobede u FA kupu protiv Koventrija, drugoligaša, i to pokazuje koliko su iznad trenutnog ranga. Ali, Nots Kaunti se ne da, drži prvo mesto sa utakmicom više, no Reksam je u strašnoj seriji pobeda i ovo će biti nova u nizu, šesta u ligi. U prvom delu prvenstva su dobili ekipu sa severa Engleske sa 3:1, sada su u boljoj formi, spakovali su drugoligaške i trećeligaške igrače u tim koji je prejak za ovaj rang. Poznati glumac Rajan Rejnolds ulaže nemilice pa su "Tjunsajdersi" koji su se vratili u petu ligu prošlog leta i bore se za goli život prežaljeni.

 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak