Blater veruje u Brazilce

Autor: Beta Beta
utorak 19.03.2013.
22:53
Izvor: Beta

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da nije zabrinut za mogućnost Brazila da organizuje Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Povezane vesti

Blater je rekao da veruje da će svi predviđeni radovi biti završeni na vreme.

"Ne bojte se. Sve je pitanje vere i poverenja. FIFA to potpuno ima", rekao je Blater novinarima posle sastanka sa brazilskim ministrom sporta i organizacionom komitetom Svetskog prvenstva.

Česta odlaganja rokova izazvala su sumnju u medijima kako se Brazil sprema da bude domaćin najvećeg sportskog dogadjaja.

Brazil je do sada izgradio samo dva stadiona za Kup konfederacija od šest, koliko je trebalo. Turnir osam nacija počinje u junu i predstavljaće test za Mundijal sledeće godine.

Organizatori će takodje morati da prevoze fudbalere, sudije, navijače i novinare širom Brazila, za koji je FIFA ocenila da je više kao kontinent nego zemlja.

Legendarni stadion Marakana u Rio de Žaneiru i dalje se renovira, iako na njoj treba da se igra finale Kupa konfederacija 30. juna. Krajnji rok za završetak radova je 27. april.

FIFA je pre dve nedelje išla u inspekciju, ali je poseta odložena zbog jake kiše.

Blater je rekao da veruje u brazilski fudbal i vlasti.

"Biće spremni zato što je ovo Svetsko prvenstvo, a niko sebi ne može da priušti da ne bude spreman za Svetsko prvenstvo", rekao je Blater.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.