Bob tim Srbije se povukao sa ZOI

Autor: Beta Beta
ponedeljak 17.02.2014.
13:32
Izvor: Beta

Bob tim Srbije povukao se danas iz takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju zbog povrede reprezentativca Aleksandra Bundala.

Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

Bob tim Srbije je u jučerašnjem takmičenju zauzeo pretposlednje 29. mesto, sa nešto više od dve sekunde zaostatka za pobednikom.

U prvoj trci Vuk Radjenović i Aleksandar Bundalo ostvarili su rezultat od 58,31 sekundu, a u drugoj 58,56 sekundi.

Treća trka na programu je danas od 15.30, a u finale će se plasirati 20 najboljih posada.

"Aleksandar je povredio mišić natkolenice desne noge tokom jučerašnjeg takmičenja. Povredio se još na prvom treningu po dolasku u Soči, a posle fizikalne terapije stanje se popravilo. Tokom jučerašnjeg takmičenja stanje se pogoršalo. Danas je uradjena dijagnostika i nastavljena je terapija, ali sportista nije u mogućnosti da nastupi u trećoj trci", rekao je šef lekarskog tima Dragan Radovanović.

Šef Misije Srbije u Sočiju Damir Štajner rekao je da je povreda srpskog reprezentativca ozbiljna.

"Ceo stručni tim bio je angažovan kako bi Aleksandar spreman dočekao trku. Medjutim, povreda koju je juče zadobio je ozbiljna. On se jutros probudio uz veliki bol i otok na kolenu i bob tim će morati da napusti takmičenje"
, rekao je štajner.

Trener bob tima Srbije Boris Stojnić rekao je da ekipa zbog povrede Bundala nije mogla da pokaže šta zna.

"U Soči smo došli da se borimo i ostvarimo što bolji rezultat i zbog toga nam teško pada što na ovaj način završavamo takmičenje. U sinoćnjim trkama zbog povrede nismo uspeli da pokažemo šta znamo i za šta smo se pripremali", rekao je on.

"Aleksandar je dao sve od sebe da prevazidje bol i pokuša da nastupi kako ne bismo ostali bez plasmana, ali zbog ozbiljnosti povrede to nije bilo moguće"
, dodao je on.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.