Borba za prvi trofej sezone - Jagodina ili Vojvodina? (20:00h)

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.05.2014.
12:55
Izvor: Sportske.net

Fudbalski događaj dana u Srbiji je večerašnje finale nacionalnog Kupa, između Jagodine i Vojvodine. Jagodinci brane trofej, osvojen na istom mestu pre godinu dana, a ''Lale'' na stogodišnjicu osnivanja kluba, imaju sjajnu priliku da im se revanširaju za p

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Večeras na stadionu u Humskoj od 20 časova gledaćemo ''reprizu'' prošlogodišnjeg finala, kad su u pitanju akteri koji će se boriti za trofej Kupa Srbije.

Kao i prošlog maja, sastaju se Jagodina i Vojvodina. Jagodinci su tada bili uspešniji, slavili su sa 1:0 i ostvaroli istorijski uspeh za svoj klub, pa će Novosađani večeras imati ogroman motiv da im se revanširaju za taj poraz.

Pre godinu dana, Vojvodina je bila u ulozi favorita, jer je u svojim redovima imala dosta iskusnih igrača, ali su ih Jagodinci iznenadili.

Danas je situacija drugačija, ''Lale'' su dosta podmladile sastav, ali se radi o igračima koji su već pokazali ogroman potencijal, a nedavno su zablistali baš u Humskoj, gde su sjajno odigrali protiv Partizana i na kraju izborili remi (1-1).

Branko Babić je odlično ukomponovao ovu ekipu, koja igra dopadljiv fudbal, pa navijači Vojvodine svakako imaju čemu da se nadaju večeras.

S druge strane, Jagodina u večerašnji susret ulazi kao aktuelni branilac trofeja, pa se postavlja pitanje da li će to kod Dodićevih igrača izazvati i neku vrstu psihološkog pritiska.

Jagodinci imaju iskusniji sastav, koji igra sve bolje kako sezona odmiče, a ukoliko večeras i ne uspeju da ponove prošlosezonski uspeh, ipak će imati realnu šansu za novi plasman u Evropu, s obzirom da se sa Čukaričkim bore za treće mesto na tabeli.

Bilo kako bilo, nadamo se lepoj predstavi, dostojnoj finala, iako je ulog veliki. A pobednik će, osim pehara, biti bogatiji i za 10 miliona dinara, koliko iznosi novčana nagrada za osvajanje Kupa.

Dodajmo još i da će utakmica početi minutom ćutanja povodom smrti legendarnog trenera Vujadina Boškova.

Ne propustite