Borković nezadovoljan kvalifikacijama

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.05.2014.
07:21
Izvor: Sportske.net

Kako smo i objavili, naš najbolji automobilista startovaće sa 11. mesta na trci u Slovačkoj, u okviru WTCC šampionata.

nis pretrol racing team
nis pretrol racing team

Povezane vesti

Po okončanju kvalifikacija, Dušan Borković je priznao da je očekivao više.

''Moram da priznam da sam poprilično razočaran svojim performansom u kvalifikacijama. Tokom vikenda tražili smo odgovarajući set-up, međutim, baš na kvalifikacijama sam pogrešio nekoliko puta, uništio gume tako da posle nisam imao šanse da popravim vreme'', rekao je Borković posle kvalifikacija.

Borković opisuje kako je izgledalo voziti na nimalo lakoj stazi Slovakiaring.

''Dugačka je staza i ako se pogreši na par mesta, izgubi se čitava sekunda. S prednjim pogonom je veoma teško, jer je neophodno voziti čisto i tečno, budući da moj automobil ima mnogo konjskih snaga na prednjoj osovini. Dao sam sve od sebe, bilo je vrlo teško. Videćemo šta će se dešavati u nedelju, kažu da će biti kiša što meni i ne odgovara najviše, ali nema veze, dugačka je sezona ispred nas'', dodao je Borković.

Srpski as objašnjava sa kakvim se problemima susreće tokom svoje debitantske sezone u WTCC.

''Staza je takva da vam ne omogućava mnogo pokušaja, ali ovo je tek početak sezone. Svakako da je potrebno da napredujem i ubrzam auto. Sigurno da mi je teže nego ostalim konkurentima jer nemam iskustva u razvijanju automobila.

U Maroku sam postigao najbolji rezultat, a kako sezona odmiče svi ubrzavaju automobile, a meni, iskreno govoreći, ide malo teže. Nadam se da ćemo u nastavku sezone poboljšati automobil i da ću manje grešiti. Pozdrav za sve ljubitelje automobilizma, sporta i celu Srbiju'',
poručio je za kraj Borković.

Prva trka biće vožena u 13.15, a druga u 17.45 uz direktan prenosna Eurosportu.

Ne propustite