Borković odradio generalnu probu u Valensiji pred start sezone!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.03.2014.
22:16
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osetio je šta znači biti deo najvećeg šampionata automobila na kružnim stazama.

Povezane vesti

Španska Valensija protekle nedelje (20. i 21. mart) bila je domaćin testova automobila koji će se takmičiti u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC).

Događaj, na kome su se pojavili svi vozači i timovi, koji će uzeti učešće u ovoj sezoni, podržao je i Eurosport, koji je organizator WTCC-a.

Testovi su bili idealna prilika za odmeravanje snaga pred nastupajuću sezonu, a prema očekivanjima, najviše je pokazao Citroen, u čijem će timu voziti i debitant u WTCC, legenda relija Sebastijan Loeb.

Dušan Borković bio je u grupi vozača koji nisu imali prilike da testiraju, s obzirom na to da je nova sezona donela mnoge tehničke promene za koje nije bilo dovoljno vremena da se sva kola pripreme i adaptiraju.

''Drago mi je da sam video kako Chevrolet funkcioniše, iako bih naravno voleo da sam imao priliku da testiram svoj auto'', priča Borković po povratku iz Španije.

Njegov timski kolega u narednoj sezoni biće Hugo Valente, koji je testirao Chevrolet-a u Valensiji.

''Prvi put sam se sreo sa timskim kolegom. Vozio je dva dana u Valensiji i značilo mi je da makar gledam parametre koje novi Chevorlet Cruze izbacuje na stazi. Bio je to prvi test za Chevrolet i prilično smo zadovoljni. Problem je što su svi osim Citroena dobili "gotove automobile" i testirali ih veoma kasno pred početak sezone. Cela ova godina biće jedan veliki test za sve nas, a za mene posebno, pošto sam i prvi put u WTCC. Uz Sebastijana Loeba, jedini sam debitant'', iskren je Duca.

Prvi Srbin koji će se takmičiti u WTCC nastupaće za Campos tim pod nazivom NIS Petrol by Campos o kome ima samo reči hvale.

''Campos tim je sjajan. I prošle godine smo imali odličnu saradnju koju smo proširili ove godine i zbog kojih sam u prilici da budem jedan od vozača svetskog šampionata. Zbližili smo se i polako počeli da pravimo taktiku za celu sezonu i sve trke. Uzbuđen sam sto će mi Đoan Orus biti inženjer i sa mnom na vezi. On je veliki stručnjak i u WTCC u je od njegovog postanka. Od njega ću mnogo učiti tokom ove godine'', ne krije uzbuđenje Borković.

Visoki Pančevac veliku zahvalnost duguje i kompaniji RML, koja će se starati o motoru njegovog Chevrolet-a.

''RML je bio prisutan na testovima da isprati sva dešavanja i performanse novog Chevy-a. U mom timu će biti i inženjer zadužen za motor iz RML-a. Morao sam da odem sa testova u petak 21. marta, kako bih u Engleskoj, u RML fabrici podesio sedište zajedno sa njihovim inženjerima, pošto zbog mojih 207cm i ograničenja zbog homologacije postoji mali problem u sedanju u moj Chevy #3'', objašnjava Dušan.

Organizator dogadjaja Eurosport, koji će prenositi trke i nosilac je TV prava, u Valensiji je izneo plan strategije rada u narednim godinama.

''Oduševili smo se njihovim ambicijama da poboljšaju svest o WTCC. Čak se pravi i igrica u kojoj će biti i moj automobil u punom brendingu, pošto sam od ove godine zvaničan vozac WTCC u najjačoj klasi TC1'', zaključio je Borković.

Posle Londona, Duca će do kraja marta imati testove u Belgiji i Francuskoj, a zatim će krenuti put Maroka gde je 13. aprila prva trka ovogodišnjeg WTCC.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.