Borković sjajan i u Ševroletu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.07.2013.
20:46
Izvor: Sportske.net

Srpski automobilista Dušan Borković ostvario je četvrto vreme na treningu pred trku na Siciliji. Ovaj rezultat ima dodatnu vrednost jer je Borković do njega stigao vozeći novi automobil, treći u tekućoj sezoni.

Povezane vesti

U subotu je Dušan Borković po prvi put seo u novi automobil Ševrolet Kruz S2000). Na treninzima i kvalifikacijama Ševrolet se pokazao kao dobro rešenje, a članovi NIS Petrol Racing Team-a su isprobali nekoliko kombinacija za pripremu automobila. Na osnovu rezultata i utiska našeg šampiona biće doneta odluka o setapu za trku koja je na programu u nedelju.

Na veoma brzoj i opasnoj stazi na Siciliji tokom prepodneva su voženi slobodni treninzi. Već nakon prvog izlaska na stazu srpski as je osetio mogućnosti novog automobila.

Na zvaničnom treningu su Borković i Ševrolet Kruz postigli još bolje vreme, da bi u kvalifikacijama zbog gužve na stazi i kraćeg prekida zbog udesa naš šampion  postigao 4 vreme u svojoj klasi.

"Ovo je već treći automobil koji vozim ove sezone i danas sam ga prvi put upalio i vozio. Zadovoljan sam prvim rezultatima. Isprobali smo nekoliko setapa i već znamo kako ćemo ga pripremiti za trku. Momci iz NIS Petrol Racing Team-a će cele noći raditi i verujem da ćemo svi biti maksimalno spremni za sutrašnji start. Staza je veoma opasna, a izuzetno visoke temperature pretstavljaju posebnu poteškoću. Verujem da ćemo biti najbolji kada je najpotrebnije i da ćemo iz sutrašnje bitke na stazi u Pergusi izaći sa novim bodovima", izjavio je po završetku treninga Dušan Borković.

U nedelju će na Siciliji biti vožene dve trke. Prva je na programu u 11:20, a druga u 12:35. Eurosport će na prvom kanalu direktno prenositi obe trke, dok će RTS na drugom programu od 12 sati emitovati snimak prve trke, a u nastavku direktan prenos druge.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.