Boško Abramović šesti u Plovdivu

Autor: Beta Beta
utorak 19.03.2013.
21:50
Izvor: Beta

Kapiten šahovske reprezentacije Srbije, velemajstor Boško Abramović osvojio je šesto mesto na Svetskom prvenstvu za veterane danas završene u bugarskom gradu Plovidivu.

Povezane vesti

Abramović je osvojio 6,5 poena iz devet partija, koliko su, uz bolje dodatne kriterijume, imali i ruski velemajstori Nikolaj Puškov i Evgenij Vasjukov, odnosno Petar Velikov iz Bugarske, kao i slabije plasirani Mark Berković iz Izraela i Viktor Bojarinov iz Rusije.

Svetski prvak je Mark D. Tseitlin iz Izraela sa 7,5 poena, drugi je Evgenij Svešnikov iz Litvanije sa pola poena manje, a treći Puškov.

Od srpskih šahista, sa po 5,5 poena, Borivoje Vujačić je bio 17, Srdjan Cvetković 24, a Dušan Rajković 26. Crnogorski predstavnici Momčilo Raičević i Srdja Dragašević, takodje sa po 5,5 poena, zauzeli su 15, odnosno 25. mesto među 96 igrača iz 24 zemlje.

Na ženskom turniru pobedila Margarita Vojska iz Bugarske sa sedam poena iz devet partija, ispred Galine N. Strutinskaje iz Rusije sa 6,5 i Tamar Kmiadašvili iz Gruzije sa šest poena.

Nekadašnja svetska prvakinja Nona Garpindašvili bila je šesta sa pet osvojenih poena u konkurenciji 19 šahistkinja iz šest zemalja.

Na oba turnira igrano je po devet kola, po švajcarskom sistemu.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.