Božić: ''Jako bolan poraz'', Jovanović: ''Previše promašenih bacanja...''

Autor: Beta Beta
subota 28.04.2012.
21:38
Izvor: Beta

Kapiten Božić i trener Jovanović ocenili su večeras zasluženim poraz crno-belih od Cedevite u polufinalu završnog turnira ABA lige u Tel Avivu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Kapiten Partizana Petar Božić rekao je danas da mu je teško pao poraz od Cedevite u polufinalu završnog turnira Jadranske lige u Tel Avivu.

"(Ovo je) jako bolan poraz. Posle tradicije i dugog niza godina nismo u finalu. Večeras mnogo stvari nije bilo kako treba. Cedevita nas je dobila u mnogim košarkaškim segmentima. Zasluženo su pobedili", rekao je Božić posle utakmice.

Cedevita je pobedila sa 68:56, a kontrolisala je igru i rezultat tokom većeg dela meča.

Trener Partizana Vladimir Jovanović rekao je da je ekipa izgubila jer nije uspela da uspostavi svoju igru "po dubini".

"Imali su veliku želju da se domognu finala... Što se tiče odbrane možemo biti zadovoljni, ali kada smo je dobro igrali, nismo uspeli da uspostavimo našu igru po dubini. I to je glavni razlog (poraza)", rekao je Jovanović.

"U nekom trenutku smo preko (Miroslava) Raduljice imali sigurnost u reketu, ali nismo na pravi način uspeli da ostanemo u 'egalu' do kraja. Promašili smo mnogo slobodnih bacanja, što je u ovako važnoj utakmici bitno. Nedopustivo je da smo imali tako loš procenat izvodjenje penala", rekao je Jovanović.

Ne propustite