Bratski derbi (20.30)

Autor: Miloš Marković
nedelja 02.12.2012.
11:31
Izvor: Sportske.net

Spektakl se očekuje u Laktašima kao i uvek kada u Republici Srpskoj gostuje Partizan koji kao drugoplasirana ekipa regionalnog prvenstva stiže na megdan lideru Igokei.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Dva 'bratska' kluba u derbi utakmicu 11. kola ulaze sa istim bodovnim saldom. Razliku na tabeli pravi koš razlika koja ide u korist ekipe iz Laktaša, crno-beli su svesni da ih očekuje jedna jako teška utakmica.

“Jako smo dobro svesni toga da nas čeka veoma teška utakmica i podjednako svesni da eventualna pobeda, koju svi zajedno priželjkujemo, bi nam mnogo značila u nastavku samog takmičenja u okviru ABA lige.”

“Ekipa Igokee je veoma iskusan tim. Oni su napravili jedan dobar balans unutar tima, kroz igrački potencijal i sa aspekta karakternih kvaliteta momaka. Imaju jedan veoma iskusan tim.”, rekao je Vujošević, koji smatra da je Igokeoa zasluženo na čelu tabele regionalnog prvenstva.

“Sigurno je da ni jednog jedinog trenutka ne treba da se postavlja pitanje zbog čega su oni na toj poziciji na kojoj se nalaze u ovom trenutku, odnosno dele prvu poziciju zajedno sa Partizanom.”, rekao je trener Partizana.

Dobro je poznato da između dva kluba vladaju odlični, prijateljski i bratski odnosi, Vujošević ističe da se na terenu ne sme o tome razmišljati.

"Odnos prijateljstva koji imaju čelni ljudi Partizana sa pre svega predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom je dobro poznat i to je nešto vredno i traje već niz godina. Međutim, taj osećaj raširenih ruku biće samo do onog momenta dok se ne budemo pojavili na parketu. Nakon niza ovih evroligaških utakmica, igramo protiv ekipe koja je maksimalno spremna i motivisano dočekuje Partizan. Motivacije i želje za pobedom neće nedostajati ni nama.”

“Učinićemo sve, naravno ono što je kvalitet i što krasi naš sistem igre, da prenesemo i na parket u Laktašima i da posle ove utakmice ostanemo usamljeni na prvom mestu tabele“, istakao je trener Partizana.

Utakmica dve prvoplasirane ekipe Jadranske lige igra se s početkom u 20.30.



Ne propustite