Britanci bez osnova "pljuvali" po Marku Jariću!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.10.2012.
20:20
Izvor: Sportske.net

Mediji u Engleskoj dozvolili su sebi neobjašnjivu glupost jer su reči Marka Jarića sa "tvitera" pogrešno preveli i iskoristili da osude njegovo podržavanje huliganizma i rasizma!

Povezane vesti

Bivši reprezentativac naše zemlje Marko Jarić bio je jedan od onih koji su nakon incidenta u Kruševcu osudili postupak publike putem svog tviter naloga.

Jarić je tada jasno napisao sledeće:

"Da li je moguće da nas Englezi koji su izmislili huliganizam i ropstvo sada uče ljudskim pravima. Treba da nas je sramota”, a potom dodao:

"I u Engleskoj ima rasizma itekako, ali da ceo stadion pušta majmunske krike momku koji nema ni 20 godina? Stvarno smo preterali".

Jarićeva kritika za navijače koji su vređali Rouza je bila više nego jasna ali su onda mediji na Ostrvu došli do prevoda koji ne samo da ne prenosi Jarićev stav, već menja konotaciju košarkaševe poruke.

U Engleskoj ima rasizma, i kako se ceo stadion osećao slušajući majmunske krike momka koji nema ni 20 godina”, glasi prevod prilično konfuzne rečenice koju su objavili mediji u Britaniji.

Marko Jarić nije ostao nem na ove optužbe medija koji nisu našli za shodno da unajme prevodioca i studioznije se pozabave onim što je Srbin napisao.

"U čemu je problem sa engleskim medijima? Prestanite da iskruivljujete moje reči. Ja odlično znam da Srbi nisu rasisti. Publika je htela da isprovocira momka", a zatim je postavio fotografiju na kojoj njegovi saigrači Rajan Alen i Nejt Robinson drže transparent "I love Serbia".

NBA

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.