Bućan: "Igrači dali maksimum, sledi analiza"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 28.07.2013.
22:59
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Selektor juniorske košarkaške reprezentacije Srbije preuzeo je odgovornost za poraz u borbi za peto mesto na EP u Letoniji i poručio da su njegovi izabranici na svakom meču davali maksimum i predano radili na svakom treningu.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije sačinjena od košarkaša mlađih od 18 godina okončala je danas učešće na EP u Letoniji porazom u borbi za petu poziciju.

Selektor Aleksandar Bućan ocenio je da će naknadnom analizom igara biti utvrđeno da li je osvojeno šesto mesto na Šampionatu Evrope uspeh ili neuspeh a za današnji poraz preuzeo je odgovornost na sebe.

"Bez obzira na sve preuzimam punu odgovornost za današnji poraz. Da li je šesto mesto, rezultatski uspeh ili neuspeh, videćemo posle analize koja će uslediti sa čelnim ljudima Saveza" kazao je Bućan i dodao,

"U svakom slučaju zahvaljujem se članovima stručnog štaba, a posebno svim igračima na koje sam ponosan zbog svega što su uradili od prvog dana priprema pa sve do završetka šampionata u Letoniji. Od odnosa prema obavezama, ponašanju i maksimuma koji su pružali na svakom treningu i utakmici" zaključio je selektor "Orlića".

Srbija je u Letoniji igrala po sistemu toplo-hladno, pošto je u prvoj fazi takmičenja doživela poraze od Francuske i Litvanije, a potom vezala tri trijumfa koji su joj doneli plasman u četvrtfinale.

Tamo je doživljen poraz od Turske, a onda je savladana Francuska u borbi za plasman, pa poraz od Litvanije u borbi za petu poziciju.

Ne propustite