Ćapin opet spasao Radnički!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.01.2013.
22:19
Izvor: Sportske.net

U poslednjoj utakmici 17. kola ABA lige, košarkaši kragujevačkog Radničkog posle velike borbe uspeli da savladaju skopski MZT sa 89:83 i tako ponovo uhvate priključak sa ekipama iz gornjeg dela tabele. Još jedna odlična partija Aleksandra Ćapina.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Radnički ponovo nije impresionirao, opet je bilo dosta oscilacija u igri ove ekipe, ali se na kraju ipak sve dobro završilo za njih - deveta pobeda u sedamnaest odigranih mečeva, rezultatom 89:83.

Već prva četvrtina pokazala je da će Kragujevčani teško uspeti da slome otpor sve bolje ekipe MZT-a. Gosti predvođeni odličnim Stojanoskim stekli su blagu prednost, koja je na isteku prvih deset minuta iznosila ''plus šest'' za MZT - 21:27.

Radnički je početkom druge četvrtine uspeo da uhvati rezultatski priključak, popravi igru u odbrani, a onda i konačno preuzme vođstvo. Poenima Varde i Birčevića prednost Radničkog je u 19. minutu dostigla i osam poena viška - 48:40, a do poluvremena Stojanoski je uspeo da smanji na 48:42.

Međutim, oscilacije u igri ekipe Miroslava Nikolića nastavljene su i u drugom poluvremenu. Ponovo je usledio pad u igri domaćih, pa MZT od 51:42 pravi seriju 8:0 i ponovo vraća neizvesnost- 51:50.

Tu se gosti nisu zaustavili, već su u 27. minutu ponovo stekli pet poena viška - 55:60. Ovu prednost uspeli su da održe do kraja treće deonice, pa se u poslednjih deset minuta ušlo vođstvom Skopljanaca od 61:66.

Ipak, Radnički je u poslednjoj četvrtini uspeo da uhvati priključak, neizvesnost je trajala do poslednjih trenutaka, a ključne poene postigli su Borisov i Ćapin za tri poena i Radnički je konačno ponovo poveo - 84:81.

Ulogu junaka Ćapin je potvrdio i nešto kasnije, kada je poentirao uz faul i sa linije slobodnih bacanja doneo Kragujevčanima ključnu prednost od šest poena razlike - 87:81.

Do kraja gosti nisu uspeli da uzvrate, pa je Radnički ipak stigao do devete pobede, kojom se na tabeli izjednačio sa večerašnjim rivalom.

Ćapin je meč završio sa 26 poena na svom kontu, a efikasan je bio i Ratko Varda sa 20 postignutih poena. Goste je predvodio Stojanoski sa 21 poenom.

Posle 17. kola na tabeli ABA lige Igokea vodi sa učinkom 14-3, slede Crvena zvezda 12-5, Partizan 11-6, Budućnost 10-7, Cedevita, MZT, Radnički, Olimpija 9-8...

Ne propustite