"Čarapani" k'o da nemaju prednost

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.03.2013.
17:13
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Iako imaju devet poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Čukarički, fudbaleri Napretka iz Kruševca ulaze u nastavak sezone kao da je trka za plasman u Jelen Superligu tek počela.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Trener Napretka iz Kruševca Nenad Milovanović održao je konferenciju za medije uoči predstojećeg nastavka šampionata u Prvoj ligi Srbije na kojoj je bilo reči o narednom protivniku "Čarapana" ali i o planovima prvoligaša iz Lazarevog grada.

Dobro je poznato da Napredak gaji superligaške ambicije a kako trenutno ima devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Čukarički nalazi se u dobroj poziciji da ih ostvari.

Ipak, strateg Kruševljana smatra da ne sme doći do opuštanja u drugom delu sezone jer bi protivnici to znali da kazne.

"Napredak se nalazi na prvom mestu, što nam je, bez lažne skromnosti, bio i cilj kad smo se letos okupili. Pokazali smo u jesenjem delu da možemo da ga ostvarimo, ali ne mislimo i ne možemo da mislimo da smo ušli u Superligu, koliko god da nas fudbalska Srbija već vidi kao člana iste. Jedini način da u nju i uđemo je da budemo oprezni i mudri, da se ponašamo kao da je bod ili dva razlike u odnosu na pratioce i da privedemo posao kraju bez većih trzavica" kazao je Milovanović.

Prvi meč u prolećnom delu sezone "Čarapani" igraju na svom terenu protiv neugodnog rivala, ekipe Inđije koja je superligaško društvo napustila prošle sezone. Shodno tome može se očekivati da "zeleni" budu ozbiljan takmac na subotnjem meču u Kruševcu.

"Inđija je ekipa koja je imala zapaženu ulogu i u Superligi, dok je u Prvoj ligi Srbije već 4-5 sezona ozbiljan takmac sa kontinuitetom u radu jednog trenera i ekipom koja se ne menja puno. Oni su pored nas jedini klub koji ima mladog reprezentativca, a to govori o njihovom kvalitetu i načinu rada. Ne bežimo od uloge favorita i ne tražimo alibi, samo moramo biti veoma oprezni, shvatimo meč ozbiljno, kako bismo došli do željenog rezultata i pobede" konstatovao je trener Napretka.

Za kruševačku ekipu neće moći da nastupi Obeng Regan, zbog žutih kartona, a iz istih razloga za Inđiju neće igrati Dimitrov i Tomanović.

Duel 18. kola Prve lige Srbije između Napretka i Inđije igra se u subotu sa početkom od 14 časova a ulaz na stadion je besplatan.

Ne propustite