Četiri razloga zbog kojih igrači obožavaju Klopa?

Autor: Boris Jovanović
sreda 06.11.2013.
14:37
Izvor: Sportske.net

Jirgen Klop je svojim igračima stariji brat, a kako se priča, za njim bi krenuli i u tropsku oluju. Koji su razlozi?

Povezane vesti

Jirgen Klop je potpuno nekarakteristična pojava u svetu fudbala, potpuni hipster, ali ono što ga odvaja, uz trenerski nerv je odnos sa igračima.

U svetu modernog fudbala možda još jedino Murinja fudbaleri tako slede i spremni su, kako konstatuje zvanični sajt UEFA da ga slede i u tropsku oluju.

Veb strana evropske kuće fudbala uefa.com je navela četiri razloga zbog kojih je Jirgen Klop obožavan među svojim fudbalerima. Oni na njega gledaju kao na starijeg brata.

Motivacija


Najveći kvalitet trenera Dortmunda. Sama činjenica da proslavlja golove tako da povredi mišić ili završi na špicama ga čini herojem u očima igrača. Oni jednostavno vide koliko je njemu stalo, pa nije ni čudo što su spremni da daju maksimum.

Taktičke inovacije

On igrače pravi boljim, uspeo je da stvori ofanzivan i atraktivan fudbal koji daje rezultat. Nije čudno što su svi napadači procvetali pod Klopom, ali ni to što Borusija igra bez pritiska. Fudbaler ima pravo na grešku, a tim je spreman da često promeni stil, njih ne možete pročitati. Gde ćete bolji primer od duela sa Arsenalom, kada su bili ofanzivni, a onda poslednjih pola sata se povukli i čekali kontranapad iz koga su rešili meč. Ono što ponekad deluje divlje kod Dortmunda je plan.

Lojalnost

On traži lojalnost timu i klupskim drugovma, ali i sam živi po tim principima. Jer, sve od čega se sastoji njegova fudbalska i trenerska karijera su dva kluba, Majnc i Dortmund. Igrao je čitav život za Majnc, a već je izjednačio rekord Otmara Hicfilda po broju sezona na klupi Borusije. Jasno, ima veliku podršku uprave, zasnovanu na rezultatima, ali i kada ih nije bilo, Klop nije dovođen u pitanje. Produžio je ugovor do 2018. i poručio velikim evropskim klubovima da ga ne zovu narednih pet godina.

Kontinuitet

Ovo je povezano baš sa velikim brojem sezona na istoj klupi. Naime, Klop je idealan trener za razvoj igrača, nije čudno što se fudbaleri Dortmunda teško odlučuju da napuste klub. Rad sa Klopom nudi izvesnost, poštovanje pravila, stvaranje grupe u koju nije lako ući. Naime, Dortmund selektira igrače koji karakterom odgovaraju onome što traži Klop, a pre svega proveravaju motivaciju fudbalera i njegovo ranije ponašanje. Zbog toga je ekipa skladna, nema iskakanja, a kako kažu sami igrači, Klop ima jednak odnos prema najstarijima i najmađima čime dodatno pokazuje intergritet.

Jedan, jedini, Jirgen Klop.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.