CEV Kup - Ništa od Zvezdinog polufinala

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.03.2012.
23:07
Izvor: Sportske.net

Odbojkašice Crvene Zvezde ipak nisu uspele da dođu do "čuda" u revanš meču četvrtfinala CEV Kupa pošto su u "Šumicama" poražene od turskog Galatasaraja identičnim rezultatom kao i pre nedelju dana (3:0).

okcrvenazvezda.com
okcrvenazvezda.com

Povezane vesti

Prošlonedeljni poraz u Istanbulu nije bio neočekivan pošto su izmorene odbojkašice Crvene Zvezde stigle na taj meč nakon nepunih 48 sati od trijumfa u domaćem Kupu.

Nadale su se crveno-bele da bi revanš meč na domaćem terenu mogao da donese priželjkivano "čudo" i da savladaju Galatasraj rezultatom (3:0) pa da onda u eventualnom "zlatnom setu" obezbede polufinale, ipak to se nije desilo.

Da scenario ne bude takav pobrinule su se Turkinje već u prvom setu koji su dobile rezultatom (25:20) i time na startu obeshrabrile Beograđanke da mogu do podviga.

Drugi i treći set takođe je pripao ekipi Dragana Nešića ali je Zvezda u tećem itekako pokazala zube nadmoćnijoj ekipi Galatasaraja.

Ta dva perioda igre Turkinje su dobile rezultatom (25:18, odnosno 25:20) ali je u pomenutom trećem setu Zvezda imala u jednom trenutku prednost od četiri poena (11:7).

Galatasaraj koji pored srpskog trenera u timu ima i Slađanu Erić večeras je bio bolji i zasluženo dobio Crvenu Zvezdu.

Treba istaći da je u turskoj ekipi prednjačila Kubanka Kalderon koja je postigla 21 poen dok je kod crveno-belih najbolja bila Bjelica sa 14 postignutih poena.

Ne propustite