Čilić: ''Nisam lažirao povredu''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.09.2013.
20:17
Izvor: Sportske.net

Najbolji hrvatski teniser demantovao je sumnje da je na Vimbldonu prijavio lažnu povredu, kako bi prikrio doping aferu, koja je već počela da se razbuktava.

Povezane vesti

Kao što je poznato, Marin Čilić je zbog korišćenja doping sredstava kažnjen devetomesečnom suspenzijom, koja traje od početka maja do kraja januara naredne godine.

U međuvremenu, uporedo sa tumačenjima kako je ova kazna preblaga, Čilić se suočava i sa sumnjama da je na Vimbldonu lažirao povredu, kako bi prikrio sve što se dešavalo oko doping-afere.

To je sada pokušao da demantuje najnovijim saopštenjem.

''Želim da naglasim da sam u Vimbldonu imao povređeno koljeno. Povređen sam već došao na turnir, a povreda se pogoršala tokom meča prvog kola. Turnirski lekari su mi pregledali koleno i pre i nakon meča prvog kola. Medicinska dokumentacija koja mi je predana pokazuje da je već tada moje koleno bilo u lošem stanju i da bih nastavkom igranja reskirao ozbiljniju povredu.

Uprkos tome, jako sam želleo da nastavim da igram, jer je to turnir koji mi mnogo znači. Međutim, tada mi je rečeno da postoji mogućnost da bi mi rezultati mogli biti izbrisani zavisno od rešenja mog slučaja i u tom trenutku nije bilo nikakvog smisla da reskiram još ozbiljniju povredu i istovremeno nekom drugom onemogućim da se plasira daleko na turniru.

Stoga sam doneo bolnu odluku da se povučem s turnira i prihvatim dobrovoljnu suspenziju dok čekam rešenje slučaja – ne znam šta sam drugo mogao učiniti'',
poručio je, između ostalog, Marin Čilić.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.