Čović o dugovanjima, potraživanjima, Ninkoviću...

Autor: Beta Beta
subota 22.12.2012.
14:12
Izvor: Beta

Novi član Upravnog odbora FK Crvena zevzda Nebojša Čović, rekao je danas u Beogradu da je sastavljena detaljna analiza finansijskog poslovanja kluba i da će o njoj javnost biti obaveštena iduće nedelje. Čović je priznao da je klub želeo da dovede Ninković

Povezane vesti

Član Radne grupe fudbalskog kluba Crvena zvezda zadužen za finansije i novi član UO Nebojša Čović najavio je da će u toku naredne nedelje javnosti biti predočeno kako je klub poslovao u prethodnom periodu.

"Dug smo uspeli da umanjimo za nekih dva miliona evra. Još nismo deblokirali račun kluba, ali smo je (zaduženost) smanjili. Pred nama je interesantna nedelja gde ćemo pokušati da dođemo do deblokade računa. Prezentaciju ove analize ćemo imati u utorak ili sredu sa više detalja", rekao je Čović na sednici Skupštine kluba.

Čović je kazao da su obaveze Zvezde 48.473.459 evra, a potraživanja 4.363.894 evra.

"Detaljna analiza je urađena i važno je da imamo potpuno stanje u kojem se nalazi fudbalski klub Crvena zvezda. Ne znam da li su se drugi klubovi otvorili koliko i Zvezda, a da li će to biti, nije naš problem. Nova uprava.., zna odakle polazi, koje su polazne tačke jer očas posla prođe vreme", kazao je on.

"Nismo imali zadatak da vršimo istragu jer to nije naš posao. Cilj analize nije bio da se bilo koji pojedinac optuži ili opravda, već da se samo konstatuju činjenice i napravi presek finansijske pozicije kluba u cilju daljeg razvoja. Došli smo do određenih pokazatelja i do podatka", dodao je čović.

Ponovio je da se od Crvene zvezde uvek očekuju rezultati, ali da to sve mora da bude "u okviru trenutnih mogućnosti".

"Fudbalski klub je najveći pokretač Sportskog društva Crvena zvezda i ima potencijal da privređuje tako da izdržava sebe i pomogne u izdržavanju drugih klubova. Za to je potrebna velika disciplina i ja ne sumnjam da će Dragan Džajić sa svima nama doći do određenih pomaka, ali ćemo morati da se odreknemo loših navika i sistem dovedemo na domaćinsko poslovanje", rekao je Čović.

Čović je kazao da "u klubu postoji potencijal od 40 igrača. To je kapital koja nam ostavlja prethodna uprava. Njihova vrednost je relativna - može da bude 10 ili 20 miliona evra, a najveća vrednost je što je njih 27 ispod 21 godine", rekao je novi član Upravnog odbora Zvezde.

Čović je rekao da vrata Crvene zvezde moraju biti otvorena za sve zvezdaše. On je kazao da je Zvezda razgovarala sa fudbalerom Dinama iz Kijeva Milošem Ninkovićem, ali nije uspela da ga dovede.

"On ugovor ima do juna, imao je iskrenu želju da dodje u Zvezdu, ali je imao ugovor koji ga je usmerio u Evijan, tako da je on do juna prešao u francuski klub i nije došao u Crvenu zvezdu. Nećemo uopšte dozvoliti, bez obzira kolika je nestašica da nam neko pozajmi 700 hiljada evra u maju i da po toj osnovi potražuje 900 miliona evra, bez obzira kako se on zvao", kazao je Čović.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.