Čović: "Rakočević 'motor' Zvezde"

Autor: Beta Beta
sreda 17.07.2013.
12:48
Izvor: Beta

Prvi čovek KK Crvena zvezda Telekom zahvalio se Igoru Rakočeviću na posvećenosti i odricanju koje je napravio igrajući za crveno-bele i potvrdio da je iskusnom košarkašu ponuđena uloga sportskog direktora kluba.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je danas da kapiten ekipe Igor Rakočević neće igrati za klub u sledećoj sezoni, već da mu je ponuđena funkcija sportskog direktora, koju je prihvatio.

"Posle razgovora ljudi u klubu, zajednička procena je da u predstojećoj sezoni podmladimo tim zbog čega Igor Rakočević neće igrati. Ugovorene obaveze biće poštovane, a njemu je ponuđena uloga sportskog direktora. On je to prihvatio, ali će odlučiti kada će početi s poslom, odnosno da li će odigrati još koju utakmicu. On će sve vreme biti sa nama", rekao je Čović novinarima u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.

On je kazao da je Rakočević bio veoma hrabar kada se vratio u Crvenu zvezdu i da je morao da se odrekne mnogih stvari, istakavši da je dosadašnji kapiten najzaslužniji što je Zvezda imala najuspešniju sezonu u poslednjih 15 godina.

"On je mogao u nekom drugom klubu da uzme i dva, tri puta veći ugovor, ali je ipak odlučio da se vrati. On je motor Zvezde u svakom pogledu i jedan je od najzaslužnijih što ćemo igrati u Evroligi. Napunio je 35 godina i pri kraju je karijere zbog čega smo odlučili da mu ponudimo funkciju", rekao je Čović.

Čović je tokom konferencije podsetio na karijeru Igora Rakočevića i dodao da veruje da će on doneti ispravnu odluku.

Predsednik crveno-belih je naveo i da će se u klubu dogovoriti oko termina spektakularne oproštajne utakmice Rakočevića i istakao da je uprava kluba odlučila da iz upotrebe povuče dres sa brojem osam.

Čović je najavio i da će istu ovakvu konferenciju za medije održati i s Vukom Radivojevićem kada se taj košarkaš vrati sa odmora.





Ne propustite