Čovićeva računica...

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.07.2013.
10:29
Izvor: Sportske.net

Potpredsednik FK Crvena zvezda Nebojša Čović ne smatra da se "večiti rival" izjednačio po broju titula sa crveno-belima nakon što je u prethodnoj sezoni osvojio 25. po redu u svojoj istoriji.

Povezane vesti

Iako statistički gledano Partizan i Crvena zvezda imaju jednak broj osvojenih titula (po 25), čini se da potpredsednik vicešampiona Srbije stvari posmatra na drugačiji način.

Gostujući u jednoj od emisija na srpskoj kablovskoj televiziji, Čović je objasnio kako on računa broj osvojenih trofeja i dodao da Partizan i Zvezda nisu jednaki po toj računici.

"Čekajte, čekajte, pa ne može tako da se posmatra. Zvezda je u bivšoj Jugoslaviji, onoj velikoj državi sa 22 miliona stanovnika imala 18 titula, a koliko je imao Partizan - 11. Tada je bila mnogo jača konkurencija - Hajduk, Sarajevo, Željezničar..." pojasnio je Čović.

Član Zvezdine Uprave, sa druge strane, nije imao problem da prizna da u samostalnoj Srbiji Partizan ubedljivo vodi.

"Partizan sada vodi, ok..." rekao je Čović.

Zvezda je od raspada SFRJ osvijila samo šest trofeja nacionalnog šampionata, dok je Partizan odvojio ukupno četrnaest. Osim dva naša najveća kluba u tom periodu samo je Obilić uspeo da osvoji jednu tutulu, 1998. godine.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.