Crno-bela serija bez kraja!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.03.2013.
23:43
Izvor: Sportske.net, SEM

Košarkašice Partizana Galenike napravile su prvi korak ka odbrani titule prvaka Srbije savladavši ekipu Radivoja Koraća sa 93:61 (28:19, 25:16, 19:14, 21:12) u prvoj utakmici finalne serije, ostvarivši tako i 30. uzastopni trijumf.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Ekipa Marine Maljković je tako i peti put ove sezone bila uspešnija od gradskih rivalki, a dileme oko pitanja pobednika nije bilo nijednom tokom duela u Hali sportova. 'Crno-bele' su već u prvoj četvrtini imale dovcifrenu prednost, da bi razlika rasla u nastavku meča. 

Najbolja u pobedničkoj ekipi bila je Dajana Butulija sa 28 poena i šest skokova, dok je Kristina Baltić zabeležila 20 poena, bez promašaja iz igre (9-9 za dva poena) uz sedam skokova. Tamara Radočaj je postigla 10 poena uz sedam asistencija, a u poraženoj ekipi najbolja je bila Tamara Kapor sa 12 poena.

Izabranice Marine Maljković se bore za svoj treći trofej ove sezone. Partizan je prethodno osvojio Kup Milan Ciga Vasojević kao i regionalnu MŽRKL, gde je u oba finala savladao upravo ekipu Radivoja Koraća.

Ne propustite