"Ćurani" počeli pripreme - Cilj treće mesto u JSL i trofej u Kupu

Autor: Beta Beta
utorak 14.01.2014.
17:18
Izvor: Beta

Trener fudbalera Jagodine Mladen Dodić rekao je danas da je cilj te ekipe u prolećnom delu šampionata da zadrži treće mesto na tabeli Superlige Srbije i da odbrani trofej u Kupu.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Dodić je danas, na početku priprema, kazao da Jagodina želi da nastavi sa dobrim igrama i rezultatima.

"To je cilj koji je zacrtan godinama unazad. Prošlogodišnje osvajanje Kupa još veću obavezu je donelo ove sezone. Mi smo uspeli da se plasiramo u polufinale, u prvenstvu smo iza Zvezde i Partizana. U prvenstvu je cilj da zadržimo tu poziciju, a u Kupu da trofej bude u Jagodini i sledeće godine", kazao je Dodić.

Dodić je rekao da Jagodina počinje pripreme sa 30 igrača, a da će 25. januara otputovati za Antaliju gde će odigrati osam utakmica.

"Ova ekipa je prošle i preprošle godine bila možda i najiskusnija u ligi. Sada je cilj da polako prerasta u mlađu koja je zanimljivija tržištu", kazao je Dodić.

Po završetku jesenjeg dela šampionata Superlige Jagodinu su napustili Mohamed El Monir, Miroljub Kostić, Filip Arsenijević, Dragan Stojkov, Predrag Ranđelović, Dario Damjanović i Slaviša Stojanović.

"Cilj je da imamo spoj mladosti i iskustva. Siguran sam da ćemo i pole ovog prelaznog roka imati respektabilnu ekipu koja će moći sve naše ambicije da ostvari", kazao je Dodić.

Jagodina će u polufinalu Kupa Srbije igrati protiv OFK Beograda.

"Za sada ne razmišljamo o finalu i trofeju. Da bismo došli do toga moramo da prođemo OFK Beograd. Igraju se dve utakmice. Do toga imamo prelazni rok, pripremni period, početak prvenstva tako da kada dodje vreme razmišljaćemo o tome. Ambicije smo istakli odavno", rekao je Dodić.

Igrač Jagodine Vuk Mitošević je kazao da je cilj da ponove dobre igre sa kraja jesenjeg dela sezone i da nastave tako na proleće kako bi odbranili Kup i zadržali treće mesto u prvenstvu.

I Aleksandar Pešić je kazao da su ambicije Jagodine su treće mesto na tabeli, osvajanje Kupa i ulazak u Ligu Evrope.

U svlačionici je fudbalere pozdravio sportski direktor kluba Životije Jeremić koji je izrazio nadu da će Jagodina ponovo osvojiti Kup.

"Što se tiče prvenstva nadam se da ćemo biti makar treći, a zašto i da ne napadnemo Zvezdu i Partizan", kazao je Jeremić.

U klubu su danas predstavljena i prva dva pojačanja - Dušan Martinovića, koji je došao iz Borca iz Čačka, i Nikola Mojsilović koji je došao iz Rakovice.

Martinović je sklopio ugovor na dve godine, a Mojsilović na tri godine.

Prolećni deo prvenstva Superlige počinje 23. februara.

Ne propustite