Ćurčić: "Novi selektor ima na čemu da gradi tim"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.03.2012.
21:05
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Srbija je završila svoje učešće na kiparskom prijateljskom turniru. Pobeda nad Jermenijom i nerešeno sa domaćinom fudbalska javnost različito ocenjuje. Uspeh ili neuspeh, za Radovana Ćurčića odgovor se ne dovodi u pitanje.

Povezane vesti

V.d. selektora Radovan Ćurčić sumirao je utiske sa turnira na Kipru gde je naša reprezentacija odigrala dva prijateljska meča.

Pobeda nad Jermenijom od (2:0) i remi protiv Kipra (0:0) mnogima u Srbiji deluju kao nedovoljni da nadomeste "slabašnu" igru naše reprezentacije na ova dva meča.

Ipak, jedan čovek ubeđen je da je ovaj turnir doneo samo dobro našoj selekciji. Radovan Ćurčić smatra da se previše očekuje od momaka koji su na Kipru svi zajedno trenirali ukupno trideset minuta, a pritom je u selekciji bilo pet debitanata iz mladog tima i nekoliko povratnika u reprezentaciju.

Zamisao je bila da ovo bude novi početak za Srbiju a teško da je, imajući u vidu sve pomenute okolnosti, reprezentacija mogla da igra perfektno ovom prilikom.

"Sa samo jednim treningom, velikim brojem pehova, umorom igrača i tužnim ambijentom bez publike, istakao bih sjajnu atmosferu u selekciji i veliku želju svih fudbalera da igraju za svoju zemlju. Da smo imali dan više za rekuperaciju i još jedan trening, igrali bismo tri puta bolje. Bilo je taktičko-tehničkih grešaka, padova u igri, u nekim momentima i nedostatak ambicioznosti, ali, kad se podvuče crta, pozitivni izlazimo iz ovog okupljanja." konstatovao je Ćurčić.

Ove dve provere, prema njegovom mišljenju dokazale su da Srbija raspolaže velikim brojem vrhunskih fudbalera i momaka koje samo treba uklopiti u celinu. Za to je potrebno vreme ali pre svega dobar stručnjak koji će to znati da uradi.

"Suština je da smo proširili spisak kandidata za A sastav i da budući selektor sigurno ima jasniju sliku za majsku turneju i kvalifikacije za SP u Brazilu" zaključio je v.d. selektora.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.