Da bajka postane stvarnost...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.05.2012.
21:10
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Izgraditi sistem koji bi, između ostalog, odvratio igrače od razmišljanja o inostranim angažmanima, jedini je način za trajniji uspeh u Evropi, stav je novog trenera Partizana Vladimira Vermezovića na startu svog drugog mandata na klupi crno-belih.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Posle razgovora sa svim igračima, dan posle završetka sezone, Vladimir Vermezović je ''Novostima'' otkrio da će tek posle prozivke 11. juna biti reči o eventualnim odlascima iz Humske.

Kad su u pitanju pojačanja, Vermezović insistira da to budu igrači koji su bolji od onih koji su mu trenutno na raspolaganju.

''Očekujem da se svi igrači pojave na prozivci 11. juna, a onda ćemo da razgovaramo o eventualnim ponudama'', poručio je Vermezović.

On je svestan očekivanja navijača i nemonovnog pritiska koji ga očekuje, ali je na to već navikao u prethodnom mandatu.

''Više na to gledam kao na veliku odgovornost, a ne na pritisak. Moj dodatni motiv je i prilika da se naredne sezone izjednačimo po broju titula sa Zvezdom. Čuo sam i za priče da je interes da oni budu prvaci, ali ja se sa time ne slažem, država ne igra fudbal'', objašnjava Vermezović.

Novi trener Partizana smatra da crno-beli još uvek nemaju sistem koji bi omogućavao bolje rezultate u Evropi, ali će svakako raditi i na tome u narednom periodu.

''I kada smo se pre sedam godina izborili za proleće u Evropi, govorio sam da je to više bila bajka nego stvarnost. Neophodan nam je sistem kako bismo postali stalni učesnik Lige šampiona i ujedno naterati igrače da ne razmišljaju samo o transferima'', zaključio je Vermezović.

Ne propustite